ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη

Η οργάνωση «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια που σημειώθηκε στις 2 Μαρτίου στο γραφείο του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη.

Στο κείμενο, το οποίο εντοπίστηκε σε usb stick μέσα σε μία μαύρη σακούλα στα Εξάρχεια, οι συντάκτες εξηγούν τους λόγους που έγινε στόχος ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ενώ προειδοποιούν πως «η μεγάλη ημέρα της επανάστασης στην Ελλάδα δεν θα αργήσει να έρθει».

Ο συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από το τηλεφώνημα αγνώστου στο zougla.gr για την ύπαρξη ενός usb, στο οποίο υπάρχει για ανάληψη ευθύνης.

Συγκεκριμένα, ο άγνωστος ενημέρωσε πως κάτω από κουτί μέτρησης φυσικού αερίου στην περιοχή των Εξαρχείων, στη συμβολή των οδών Ζ. Πηγής και Σμολένσκυ έχει τοποθετηθεί μία σακούλα όπου περιέχεται ένα στικάκι.

Να σημειωθεί ότι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια τα ξημερώματα της 2ης Μαρτίου στην είσοδο του γραφείου του Φαήλου Κρανιδιώτη, επί της οδού Σκουφού στην περιοχή της Πλάκας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη.

Από το περιστατικό είχαν προκληθεί υλικές ζημιές στο κτίριο.

Διαβάστε επίσης:

O Φάηλος Κρανιδιώτης για την επίθεση στο γραφείο του

Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη