ΕΛΛΑΔΑ

Για αφανισμό της αγελαδοτροφίας «μιλούν» οι κτηνοτρόφοι

Για αφανισμό της αγελαδοτροφίας «μιλούν» οι κτηνοτρόφοι

Για αφανισμό της αγελαδοτροφίας αρχικά και σε δεύτερη φάση της κτηνοτροφίας και του πρωτογενούς τομέα συνολικά, εάν τελικά ψηφιστεί η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης για παράταση των ημερών του φρέσκου γάλακτος, μιλούν η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και η Ένωση Φυλής Holstein Ελλάδας.

Με σημερινές ανακοινώσεις τους, ζητούν από τους βουλευτές και την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην συναινέσουν σε καμία περίπτωση με αυτή τη ρύθμιση.

"Το φρέσκο γάλα δύο ημερών είναι κόλπο και τέχνασμα και με το 'φρέσκο' των 11 ημερών θα πλημμυρίσει η αγορά με αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης γάλα, υψηλής παστερίωσης, το οποίο και τελικά θα βλάψει τον καταναλωτή" τονίζει σχετικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης.

"Γάλα δύο ημερών σε φθηνή τιμή δεν μπορεί να πίνει κανείς στην Ελλάδα, παρά μόνο όσοι έχουν τη δυνατότητα να το αγοράζουν από φάρμες ή οι μικρές τοπικές κοινωνίες, σε υψηλές, όμως, τιμές. Για τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες που καλύπτουν και το μεγάλο μέρος της κατανάλωσης είναι αδύνατο και ασύμφορο" σχολιάζει, από την πλευρά της, η Ένωση Φυλής Holstein Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι η αποδοχή της πρότασης για "φρέσκο γάλα υψηλής παστερίωσης δέκα-έντεκα ημερών" ανοίγει τον δρόμο στις εισαγωγές.

Με βάση τα παραπάνω, ζητείται από την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα "οι αποφάσεις να λαμβάνονται στην Ελλάδα, με γνώμονα να συμφέροντα της χώρας και της εθνικής οικονομίας", να υποστηριχθεί η ελληνική παραγωγή και η βιωσιμότητα της αγελαδοτροφίας στη χώρα μας και να καταψηφιστεί η προωθούμενη ρύθμιση.

Διαβάστε επίσης:

Κασσής: Δεν ψηφίζω για το γάλα

Oι «αντάρτες» προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου