ΕΛΛΑΔΑ

Περιμένουν τη Βουλή για τους βουλευτές της Χ.Α.οι ανακρίτριες

Περιμένουν τη Βουλή για τους βουλευτές της Χ.Α.οι ανακρίτριες

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ανάκριση για τη δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής που διενεργούν οι Εφέτες Ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου.

Οι δικαστικές λειτουργοί ολοκληρώνουν σύντομα τον κύκλο των απολογιών για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, που αφορά 33 δικογραφίες με συγκεκριμένες ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Συνολικά για την υπόθεση του κόμματος πλην των έξι προφυλακισμένων βουλευτών έχουν οδηγηθεί στην φυλακή 18 κατηγορούμενοι.

Οι δύο ανακρίτριες ουσιαστικά βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης που θα λάβει η Βουλή στο αίτημα που υπέβαλαν για άρση ασυλίας βουλευτών του κόμματος. Αν το κοινοβούλιο λάβει απόφαση προκειμένου οι εν λόγω βουλευτές να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, οι δύο ανακρίτριες θα τους αποστείλουν αμέσως κλήσεις σε απολογία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της λογοδοσίας των κατηγορουμένων η ανάκριση θα ολοκληρωθεί.

Ενώπιον των ανακριτριών έχουν κληθεί σε απολογία, για τις επόμενες ημέρες, τρία μέλη της οργάνωσης, στους οποίους, βάση του υλικού της ανάκρισης, αποδίδεται συνέργεια στη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα. Για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του μουσικού, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κερατσίνι, από τον προφυλακισμένο Γιώργο Ρουπακιά, συνολικά κατηγορούνται ως συνεργοί 15 πρόσωπα, από τα οποία τα επτά βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι στη φυλακή.

Οι δύο εφέτες θα λάβουν, επίσης, άμεσα απολογίες και από τρεις κατηγορούμενους για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, στη δικογραφία που αφορά την επίθεση στην Ιεράπετρα, τον Φεβρουάριο του 2013 μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος Πακιστανών που εργάζονταν σε ελαιουργείο.

Διαβάστε επίσης:

Ν. Μιχαλολιάκος:Θα είμαστε πρωταγωνιστές στην ανεξάρτητη Ελλάδα