ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Απάντηση μίας παραγράφου για 6.240 στρέμματα στο Ελληνικό

ΤΑΙΠΕΔ: Απάντηση μίας παραγράφου για 6.240 στρέμματα στο Ελληνικό

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τις συνεχείς δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για το τίμημα της πώλησης στο Ελληνικό αποφάσισε να εκδόσει δελτίο Τύπου επι του θέματος προκειμένου να δηλώσει ότι «διαφυλάσσει το κύρος και την αξιοπιστία του διαγωνισμού, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το TAIΠΕΔ μετά τα όσα γράφτηκαν για την περίφημη συμφωνία με την εταιρεία συμφερόντων του κ. Λάτση, έκρινε ότι αρκεί μια απάντηση μίας παραγράφου εις την οποία τονίζεται ότι ακολουθείται αυστηρά η προβλεπόμενη διαδικασία και διαφυλάσσεται το κύρος του διαγωνισμού. Επι της ουσίας των όσων ακούγονται και όσων γράφονται το Ταμείο δεν έδωσε καμία ουσιαστική και διευκρινιστική απάντηση, παρα μόνον ότι η διαγωνιστική διαδικασία περιλαμβάνει σειρά ανεξάρτητων ελεγκτικών μηχανισμών σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.

Αυτή είναι ολόκληρη η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για τα 6.240 στρέμματα της περιουσίας του ελληνικού λαού:

ΤΑΙΠΕΔ

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα περί δήθεν αποτίμησης της Ελληνικό Α.Ε. και «περίεργων διασυνδέσεων» τεχνικού συμβούλου, διευκρινίζεται ότι η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ακολουθεί αυστηρά την προβλεπόμενη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία αφενός βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αφετέρου περιλαμβάνει σειρά ανεξάρτητων ελεγκτικών μηχανισμών σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα και αρχές διαφάνειας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε αυτό το πλαίσιο, το ΤΑΙΠΕΔ διαφυλάσσει το κύρος και την αξιοπιστία του διαγωνισμού, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικό: Αξιοποίηση ή ξεπούλημα;