ΕΛΛΑΔΑ

«Με κρατάτε άδικα μέσα και θα στερήσω τη ζωή ενός από σας»

«Με κρατάτε άδικα μέσα και θα στερήσω τη ζωή ενός από σας»

Ήταν λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης, ότανο Αλβανός ισοβίτης Ιλία Καρέλι, κατάδικος για άλλη ανθρωποκτονία και ένοπλη ληστεία σκότωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο υπαρχιφύλακα επειδή είχε απορριφθεί η αίτησή του για χορήγηση άδειας την 25η Μαρτίου.

Ο 42χρονος Αλβανός βαρυποινίτης είχε στήσει καρτέρι θανάτου στον άτυχο υπαρχιφύλακα.

Προτού ο άτυχος 46χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος προλάβει να κλειδώσει την πόρτα, ο Αλβανός βαρυποινίτης με αυτοσχέδιο μαχαίρι του επιτέθηκε με μανία και του έκοψε την καρωτίδα. Στόχος του ήταν ξεκάθαρα να σκοτώσει...

Τι βρέθηκε στο κελί του

Σε έρευνα στο κελί του, η αστυνομία -σύμφωνα με τον Alpha- ανακάλυψε ένα τετράδιο στο οποίο ο Αλβανός δολοφόνος είχε γράψει κάτι σαν σημείωμα.

Το σημείωμα που βρέθηκε φαίνεται ότι επιβεβαιώνει και επίσημα τους λόγους του φονικού αμόκ που οδήγησαν τον βαρυποινίτη να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλαδρίνου.

«Με κρατάτε άδικα μέσα, μου στερήσατε την ελευθερία. Δεν έχω διαπράξει φόνο και δεν με αφήνετε να δω τη μητέρα μου και εγώ θα στερήσω τη ζωή σε έναν από εσάς». Αυτά ήταν τα λόγια που ήταν γραμμένα στο σημείωμα.

Ο πατέρας τριών παιδιών που υπηρετούσε από το 1997 δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην καρωτίδα και παρότι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Άμφισσας δεν τα κατάφερε.

download

Aμέσως μετά την άγρια δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου, ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ εστάλησαν άμεσα στο σωφρονιστικό κατάστημα και δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν τις φυλακές.

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας Σοφρονιστικών Υπαλλήλων, Κ. Αντώνη Αραβαντινό, ο οποίος φανερά συγκινημένος, δήλωσε τα παρακάτω:

«Δεν μπορώ να πω πολλά. Το πένθος είναι βαρύ. Μετρούσαμε περίπου 100 τραυματίες και πλέον. Τώρα έχουμε και νεκρούς. Το περιμέναμε βέβαια ότι θα συνέβαινε. Είχαμε τονίσει επανειλημμένως ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς και δεν μας άκουσε κανείς. Το θύμα το γνώριζα προσωπικά καθώς το είχα ορκίσει εγώ. Ήταν πατέρας τριών παιδιών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τελειώσαμε εδώ. Οι κύριοι που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατό του θα μας βρουν μπροστά τους».

Μέσα από ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου υπογραμμίζει πως είχαν επανειλημμένως προειδοποιήσει για λουτρό αίματος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μετά το θλιβερό γεγονός της στυγερής δολοφονίας του Συναδέλφου-Φίλου-Πατέρα Γεωργίου Τσιρώνη, νιώθουμε την ανάγκη εν πρώτοις να εκφράσουμε τα ειλικρινά και θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Νιώθουμε όμως και την ανάγκη να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τις συνθήκες που μας έχουν αναθέσει να χειριστούμε.

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένως τις δυσχέρειες του χώρου και έχουμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ!!!!»

Διαβάστε επίσης:

Ισοβίτης δολοφόνησε σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Μαλανδρίνου

Φυλακές Μαλανδρίνου: Τον κάρφωσε πολλές φορές με αυτοσχέδιο μαχαίρι

Θρήνος για τον σωφρονιστικό υπάλληλο που σκότωσε Αλβανός ισοβίτης