ΕΛΛΑΔΑ

«Βράζουν» οι αλλοδαποί φυλακισμένοι για το θάνατο Καρέλι

«Βράζουν» οι αλλοδαποί φυλακισμένοι για το θάνατο Καρέλι

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διατάξει τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του βαρυποινίτη

Κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του έφερε ο βαρυποινίτης Αλβανός Ίλι Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Αυτό έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, τα τραύματα προήλθαν από κάποιο όργανο -κι όχι από χέρια- ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρία 24ωρα.

Όπως έγινε γνωστό, παραγγέλθηκαν περαιτέρω ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις.

Η σορός του Αλβανού κακοποιού, ο οποίος πριν από λίγες μέρες δολοφόνησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη, αναμένεται να επιστρέψει στη Νιγρίτα, προκειμένου να παραληφθεί από τους συγγενείς του.

Στο μεταξύ επικίνδυνη κινητικότητα παρατηρείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, Τρικάλων, Πάτρας και Δομοκού,με τους αλλοδαπούς κρατούμενους να βρίσκονται σε... ανησυχία λόγω του θανάτου του Καρέλι.

Την άρνησή τους να σιτιστούν εξέφρασαν οι περισσότεροι κρατούμενοι των φυλακών στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας. Οι κρατούμενοι ζητούν να δοθούν άμεσα εξηγήσεις γιατί δεν μεταφέρθηκε χθες ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι, στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών προκειμένου να εξεταστεί, καθώς το απόγευμα δεν υπάρχει στο σωφρονιστικό κατάστημα εφημερεύων ιατρός.

Διαβάστε επίσης: Από πολλαπλές κακώσεις ο θάνατος του βαρυποινίτη