ΕΛΛΑΔΑ

Την Τετάρτη οι συλλήψεις των σωφρονιστικών για το θάνατο του Καρέλι

Την Τετάρτη οι συλλήψεις των σωφρονιστικών για το θάνατο του Καρέλι

Την Τετάρτη αναμένονται οι συλλήψεις των οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τον βασανισμό μέχρι θανάτου του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη, Ιλία Καρέλι.

Το απόγευμα της Τρίτης, το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας, αφού μελέτησε την δικογραφία που σχηματίστηκε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, εξέδωσε βούλευμα με το οποίο διαβίβασε την υπόθεση στον εισαγγελέα Σερρών.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, ο τόπος και χρόνος τέλεσης των θανατηφόρων χτυπημάτων είναι εντός των ορίων του νομού Σερρών, γεγονός το οποίο επί της ουσίας απαλλάσσει από οποιαδήποτε σκιά συμμετοχής στον θανατηφόρο βασανισμό τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου Φωκίδας και τους αστυνομικούς του Τμήματος Ιτέας.

Την υπόθεση επομένως χειρίζονται πλέον οι δικαστικές αρχές των Σερρών.

Επίσης, διευκρινίστηκε από την αστυνομία, ότι την Τρίτη δεν έγινε καμία σύλληψη για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη και συγκεκριμένα ότι δεν συνελήφθησαν τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, όπως ανέφεραν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας κάποιες πληροφορίες από τις Σέρρες.

Σημειώνεται ότι, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο βαρυποινίτης βασανίστηκε σε χώρο εντός των φυλακών Νιγρίτας, όπου δεν υπήρχαν κάμερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι, αφού ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο κελί του, όπου και εξέπνευσε, ο χώρος καθαρίστηκε, όπως και τα αντικείμενα. Ωστόσο βρέθηκαν σε εξοπλισμό σωφρονιστικών, ίχνη αίματος, στα οποία γίνεται έρευνα για DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Διαβάστε επίσης:

Στο νοσοκομείο ο πρόεδρος σωφρονιστικών Νιγρίτας

Ποινική δίωξη κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων για το θάνατο του Καρέλι

Ραγδαίες εξελίξεις για τον θάνατο Καρέλι

Μητέρα Καρέλι: Να τιμωρηθεί, όχι να βασανιστεί και να πεθάνει