ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Το κελί που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο Καρέλι

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Το κελί που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο Καρέλι

Σοκαριστικό είναι το υλικό από το κελί του Αλβανού βαρυποινίτη στις φυλακές Νιγρίτας.

Σημάδια από κηλίδες αίματος στους τοίχους, τα σεντόνια και το στρώμα όπου ξεψύχησε άγρια χτυπημένος, μετά από δίωρα βασανιστήρια, ο Ιλί Καρέλι.

Φωτογραφίες της από τους χώρους των φυλακών Νιγρίτας όπου ο κρατούμενος Ιλί Καρέλι βασανίστηκε μέχρι θανάτου είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από το κεντρικό δελτίο του Alpha.

Στη δικογραφία υπάρχουν φωτογραφίες που φαίνεται το αίμα του κρατούμενου σε τοίχους, τα σεντόνια και το στρώμα, όπου ο 42χρονος Αλβανός άφησε την τελευταία του πνοή μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του.

Ο Καρέλι υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια για σχεδόν δύο ώρες, όσο βρισκόταν στην αναμονή, που θεωρείται νεκρή ζώνη καθώς δεν υπάρχουν κάμερες παρακολούθησης....

Σύμφωνα με το δελτίο του Alpha, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μετά τη φωτογράφηση του κρατουμένου άρχισαν να τον βρίζουν, να τον φτύνουν και να τον χτυπούν. Οι δύο από τους υπαλλήλους της φυλακής που πρωτοστάτησαν σε βιαιότητα, ο Κ.Χ και ο Χ.Κ είναι πρώην καταδρομείς, ενώ ο ένας από τους δύο φέρεται να κατάφερε το μοιραίο κάταγμα στο στέρνο του κρατούμενου.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι φαίνεται να ισχυρίζονται πως δεν χτύπησαν τον κρατούμενο στο κεφάλι ή στο μπροστινή πλευρά του σώματός του, ενώ ισχυρίζονται ότι ο ξυλοδαρμός κράτησε το πολύ μισή ώρα.

Τον βρήκαν παγωμένο στο κελί του

Όταν ήρθε η ώρα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να ελέγξουν πως ήταν ο Καρέλι, ήταν πολύ αργά:

«Το ίδιο βράδυ ο Α. Λ πήγε στη φυλακή για να δει αγώνα μπάσκετ με τον Κ. Σ στο θυρωρείο. Κάποια στιγμή ο Κ. Σ επικοινώνησε με τον Γ.Π και τον ρώτησε αν έλεγξε τον κρατούμενο. Ο Γ. Π απάντησε αρνητικά. Τότε ο Α. Λ και ο Γ. Π πήγαν να ελέγξουν και διαπίστωσαν ότι δεν κουνιόταν και ήταν παγωμένος...»