ΕΛΛΑΔΑ

Συνταγή για νηστίσιμα και νόστιμα… ελιοπιτάκια!

Συνταγή για νηστίσιμα και νόστιμα… ελιοπιτάκια!

Ιδανικά για κάθε ώρα της μέρας, εύκολα στην παρασκευή, νηστίσιμα για την περίσταση της Μ. Εβδομάδας και φυσικά πεντανόστιμα.

Πρόκειται για τα πιτάκια ελιάς, τα... ελιοπιτάκια, που είναι ότι πρέπει να καταναλώνονται είτε σκέτα, είτε ως συνοδευτικά με κάποιο ρόφημα.

Υλικά
1 κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό από πορτοκάλι
500 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλατάκι

για τη γέμιση
1 κούπα ελιές σε φετάκια
2-3 κουταλιές σουσάμι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε. Αφήνουμε το ζυμάρι μας 30 λεπτά να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Ανακατεύουμε σε μπολ τις ελιές με το σουσάμι. Βγάζουμε το ζυμάρι μας από το ψυγείο και ανοίγουμε φυλλαράκια.

Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και διπλώνουμε. Με ένα φλιτζάνι κόβουμε σχηματίζοντας τα πιτάκια. Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε επίσης: Καβάλα: Εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού