ΕΛΛΑΔΑ

Κοσμοσυρροή στη διανομή δωρεάν τροφίμων από παραγωγούς των λαϊκών

Κοσμοσυρροή στη διανομή δωρεάν τροφίμων από παραγωγούς των λαϊκών

Αγωνιώδεις οι προσπάθειες των πολιτών να πάρουν μία τσάντα με τρόφιμα – «Οδομαχίες», λιποθυμίες και ουρές χιλιομέτρων συνέθεσαν το σκηνικό

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στις λαϊκές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου οι παραγωγοί μοίρασαν δωρεάν τα προϊόντα τους, σε μία κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Από νωρίς το πρωί παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή, τόση που έκλεισαν πολλοί δρόμοι γύρω από τις λαϊκές, ενώ δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ των πολιτών, για μια σακούλα τρόφιμα.

Όμως, στη λαϊκή αγορά του Κολωνού η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο, καθώς επικράτησε το απόλυτο χάος.

Xαμός για... μια σακούλα πατάτες. Απίστευτες εικόνες διαδραματίστηκαν από το πρωί στους πάγκους των Λαϊκών Αγορών με τη διανομή δωρεάν τροφίμων που έστησαν οι παραγωγοί. Χιλιάδες πολιτών σχημάτισαν ουρές προκειμένου να εξασφαλίσουν μερικές πατάτες ή κάποιες τσάντες με οπωροκηπευτικά και φρούτα.

Σπρωξίματα, ποδοπατήματα και τσακωμοί για μία τσάντα με λαχανικά ή φρούτα μετέτρεψαν τη διαμαρτυρία των παραγωγών σε σωστό πλιάτσικο.

Για τρίτη ημέρα συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των παραγωγών που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η δωρεάν διανομή προς τους καταναλωτές θα γίνεται στις εξής λαϊκές:

Άνω Σμύρνη στην οδό Ελλησπόντου

Περιστέρι στον 'Άγιο Αντώνιο

Κολωνός στην οδό Επιδαύρου

Δραπετσώνα στην οδό Ρήγα Φεραίου

Νίκαια στην οδό Φιλαδελφείας

Μενίδι στο Δημαρχείο (Μποσδα)

Ελευσίνα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως

Για αύριο, Πέμπτη 1 Μαΐου έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους.

Κ. Σκουραΐτης: Αυτή τη στιγμή στο Μενίδι είναι πάνω από 20.000 λαός

Ο κ. Σκουραΐτης Κωνσταντίνος, πρόεδρος ομοσπονδίας Περιφέρειας Αττικής, μίλησε στο newsbomb.gr για την αθρόα προσέλευση των πολιτών στις λαϊκές αγορές.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχουμε ξεκινήσει τις συγκεντρώσεις μετά από το πολυνομοσχέδιο που πάει να ψηφιστεί στη Βουλή και μας δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο χώρο των λαϊκών αγορών από τη Δευτέρα το πρωί.

Έχουμε ξεκινήσει πορεία από το υπουργείο Ανάπτυξης συγκέντρωση στη Βουλή.

Συνεχίσαμε χθες στο Ρέντη και σήμερα οι 5 ομοσπονδίες ολόκληρης της Ελλάδας πήραμε απόφαση όλα τα πράγματα που έχουν μείνει τη Δευτέρα και την Τρίτη, που δεν ανοίξαμε λαϊκές αγορές, να τα διοχετεύσουμε στον ελληνικό λαό με 10 λαϊκές αγορές σε όλο το Νομό Αττικής.

Στο Μενίδι αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 20.000 λαός.»

Μάλιστα όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί λόγω της απρόσμενης εισχώρησης πολλών πολιτών που έσπευσαν να επωφεληθούν εις βάρος κάποιων άλλων συμπολιτών τους, παίρνοντας περισσότερες από μία τσάντες, ο κ. Σκουραΐτης ανακοίνωσε στους πολίτες ότι την προσεχή Δευτέρα θα υπάρξει νέα διανομή και θα φροντίσει να γίνει σε κλειστό χώρο προκειμένου να προμηθευτούν τα προϊόντα όσοι πολίτες το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση και συνωστισμός για τα δωρεάν προϊόντα λαϊκής στην Καμάρα (vid)

«Πολεμούν» για μία σακούλα στις λαϊκές αγορές (pics)

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση των παραγωγών λαϊκών αγορών

Βουλή: Εφάπαξ η κλήρωση θέσεων για λαϊκές αγορές

Λαϊκές αγορές: Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις πωλητές-παραγωγοί