ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: 55χρονος έκλεβε επιχειρήσεις ως… τουριστικός πράκτορας

Χαλκιδική: 55χρονος έκλεβε επιχειρήσεις ως… τουριστικός πράκτορας

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις απάτης και μία περίπτωση υπεξαίρεσης σε βάρος επαγγελματιών τουριστικών επιχειρήσεων στη Χαλκιδική.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 55χρονου, για τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την.... καταγγελία 44χρονου ιδιοκτήτη εστιατορίου σύμφωνα με την οποία ο 55χρονος ισχυριζόμενος ότι είναι τουριστικός πράκτορας και ότι θα έφερνε γκρουπ τουριστών στη περιοχή κατά από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου του 2014, έλαβε παροχές (φαγητό και ποτά) από τον 44χρονο συνολικής αξίας περίπου 100 ευρώ, προκειμένου να ...κλείσει η συμφωνία.

Ακόμη, ο 55χρονος εκμεταλλευόμενος τον 44χρονο έλαβε προσωρινά έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 1.100 ευρώ, τον οποίο στην συνέχεια ιδιοποιήθηκε.

Μετά από έρευνες της αστυνομίας, ο δράστης εντοπίσθηκε στις 13 Μαρτίου 2014 στα Ψακούδια Χαλκιδικής και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο ανωτέρω φορητός υπολογιστής, καθώς και έξι κάρτες-κλειδιά ενοικιαζόμενων δωματίων ξενοδοχείων.

Επίσης προέκυψε ότι, ο 55χρονος με τον ίδιο τρόπο, το χρονικό διάστημα από τις 6 έως τις 13 Μαρτίου 2014 στις περιοχές Νέα Φώκαια και Ψακούδια Χαλκιδικής, εξαπάτησε άλλους τέσσερις επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων, λαμβάνοντας παροχές ευτελούς αξίας χωρίς να πληρώσει αυτές.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Σημειώνεται ότι στις 13 Μαρτίου ο 55χρονος είχε συλληφθεί διότι σε βάρος του εκκρεμούσε διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, για μη τήρηση περιοριστικών όρων για υπόθεση απάτης.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 55χρονου, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Simantra.blogspot

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα για την Πρωτομαγιά