ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια για την Εργατική Πρωτομαγιά

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με δυσκολία πραγματοποιείται η κυκλοφορία σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η ΕΛΑΣ προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Μετά από εντολή της Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός από την έναρξη της λειτουργίας έως το τέλος των συγκεντρώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι συρμοί θα διέρχονται αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάση. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του μετρό έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από την έναρξη των δρομολογίων έως τις 09:00.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπές της κυκλοφορίας και εκτροπές), γίνονται ανάλογα με την εξέλιξη των πορειών στις περιοχές γύρω από την πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Κλαυθμώνος και το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, στην Πατησίων.

Οι συγκεντρώσεις
Στην Αθήνα η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνα ξεκίνησε στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά».

«Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ' όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό. Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλει σε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν ό,τι με κόπο αποκτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί ξεχωριστή συγκέντρωση από τις 10 στο Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στεφάνια κατατέθηκαν στο Πολυτεχνείο και στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Πρωτομαγιά με απεργίες και κινητοποιήσεις

Πρωτομαγιά με παρατράγουδα στην Πάτρα (vid)

Συλλαλητήρια για την Εργατική Πρωτομαγιά και στην Κρήτη

Συλλαλητήρια και κατάθεση στεφάνων στη Λάρισα

ΚΚΕ: Η εργατική τάξη να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα της Ε.Ε.