ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών μεταναστών στη Σάμο

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών μεταναστών στη Σάμο

Ακόμη μια τραγωδία στο Αιγαίο - Στους 22 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών μεταναστών

Ακόμη ένα ναυάγιο μετρά το Αιγαίο. Το ναυάγιο της Σάμου, που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι ακόμα μια επανάληψη ενός έργου που έχει χιλιοπαιχτεί. Πόσες ψυχές πρέπει να χαθούν ακόμα, ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι πολύ σοβαρό;

Μέχρι στιγμής 22 σοροί έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο της Σάμου, ανάμεσα τους και παιδιά, αθώες ψυχές που χάθηκαν σε ένα ταξίδι ελπίδας.
Ας μην μένουμε στο ίδιο έργο θεατές, ας φροντίσει κάποιος υπεύθυνος σε αυτή την κοινωνία να μην θρηνήσουμε άλλους ανθρώπους.

nayagio

Το ναυάγιο σημειώθηκε το πρωί 4,5 ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ήδη έχει γίνει η ρυμούλκηση και η ανέλκυση του δωδεκάμετρου γιοτ και έχουν μεταφερθεί οι σοροί συνολικά 22 ατόμων στο νοσοκομείο Σάμου -μεταξύ αυτών και τεσσάρων παιδιών.

Τραγική φιγούρα η σορός μιας γυναίκας που κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της την ώρα του ναυαγίου. Αν τελικά επιβεβαιωθεί η μαρτυρία των 39 διασωθέντων ότι στο σκάφος επέβαιναν 65 μετανάστες, τότε εκφράζονται φόβοι για πολύ περισσότερα θύματα.

Το σκάφος βρίσκεται στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου, ενώ και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των αγνοουμένων επιβατών.

1afe12f56a66d64c74a9c2073498d2f2 XL

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι μετανάστες εγκλωβισμένοι εντός του σκάφους, κάτι που θα φανεί μόλις το σκάφος ρυμουλκηθεί.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το κρουαζιερόπλοιο "ΑΔΑΜΟΡΑ", σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 04:00 το πρωί- τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο. Στο Λιμεναρχείο της Σάμου, έχουν μεταφερθεί 36 μετανάστες που περισυνέλλεγαν σώοι.

Διαβάστε επίσης:

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Σάμου - Δυο νεκροί