ΕΛΛΑΔΑ

Ο εφοριακός – «φαντομάς» «σήκωσε» 8 εκατ. ευρώ

Ο εφοριακός – «φαντομάς» «σήκωσε» 8 εκατ. ευρώ
Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το όνομα του εφοριακού που είχε στήσει κομπίνα ύψους 8,5 εκατ. ευρώ...

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το όνομα του εφοριακού που είχε στήσει κομπίνα ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, όπως έδειξε έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Νίκος Ανδριόπουλος, εφοριακός της ΚΓ’ Εφορίας, έστελνε εξ ονόματος της συγκεκριμένης εφορίας εντάλματα πληρωμής σε λογαριασμούς τραπεζών, δικαιούχοι των οποίων ήταν ο ίδιος και άλλα άτομα, οι οποίοι αναζητούνται.

Από την καλοστημένη κομπίνα που είχε στηθεί, έρευνες του ΣΔΟΕ έδειξαν ότι μόνο το 2010 ο υπάλληλος είχε αρπάξει 500.000 ευρώ.
Σε βάρος του εφοριακού – «φάντασμα» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με τις κατηγορίες ψευδών βεβαιώσεων σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα.

Κλείδωσαν τα συρτάρια του υπαλλήλου

Συναγερμός σήμανε στην Αρχή Προστασίας Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, μετά από καταγγελίες που έκαναν τραπεζικοί υπάλληλοι. Αμέσως η Αρχή κινητοποιήθηκε διαπιστώνοντας την κίνηση σημαντικών ποσών στους λογαριασμούς στους οποίους κατευθύνονταν τα χρήματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα της στην εφορία ΚΓ Αθηνών όπου και «ξεδιπλώθηκε» η κομπίνα με τα εντάλματα πληρωμών που είχε στήσει ο εφοριακός υπάλληλος.

Το ΣΔΟΕ αναμένεται να συνεχίσει τις έρευνες και τους εντατικούς ελέγχους.