ΕΛΛΑΔΑ

«Μάχη» για τα ελληνικά χρώματα: Σε 2 Ολυμπιάδες «κατεβαίνει» ο Αθηναγόρας

«Μάχη» για τα ελληνικά χρώματα: Σε 2 Ολυμπιάδες «κατεβαίνει» ο Αθηναγόρας

Όχι μια αλλά σε δύο Ολυμπιάδες θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ο μαθητής από τη Ρόδο, Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος, ο οποίος έχει καταπλήξει τους πάντες με τις ικανότητές του.

Το «παιδί -θαύμα» από τη Ρόδο θα βρεθεί φέτος σε δύο μαθητικές Ολυμπιάδες, μία στα Μαθηματική και μία στη Φυσική, ενώ είναι ο πρώτος μαθητής που συμμετέχει σε δύο Ολυμπιάδες.

Σύμφωνα με το Greek Reporter, ο Αθηναγόρας αναδείχθηκε πρώτος προσθέτοντας ακόμη μια διάκριση στο ενεργητικό του.

Η πρωτιά που κατέκτησε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής, του επιτρέπει να πάρει μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Ιουλίου στο Καζακστάν. Αυτή όμως δεν θα είναι η μοναδική μαθητική ολυμπιάδα στην οποία θα πάρει μέρος φέτος.

Πριν από μερικές ημέρες ο Ροδίτης μαθητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, επιτυγχάνοντας μάλιστα άριστη επίδοση (40/40). Η διάκριση αυτή του έδωσε το εισιτήριο για να πάρει μέρος και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα γίνει στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, από τις 3 ως τις 11 Ιουλίου.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος διακρίνεται σε διεθνές επίπεδο, καθώς, το σχολικό έτος 2012 -2013 συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα Μαθηματικών και έλαβε μέρος στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Κολομβία.

Σε αυτή την κορυφαία μαθηματική διοργάνωση, όπου συμμετείχαν 528 μαθητές από 97 χώρες, ο Αθηναγόρας, μαθητής τότε της Β΄ τάξης του Λυκείου, κατέκτησε εύφημη μνεία.

Επίσης, κατά το σχολικό έτος 2011-2012, ως μαθητής της Α' Λυκείου, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε το 2012 στην Αργεντινή.

Πηγή:kosnews24.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Διαβάστε επίσης:

Θα… ψηθούμε σήμερα και αύριο: Στους 30 σκαρφαλώνει ο υδράργυρος

Κως: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 52χρονος Πακιστανός που βίασε 10χρονο κοριτσάκι

Αποτελέσματα εκλογών 2014: «Αγγίζει» τις τέσσερις μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ