ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εθελοντικός καθαρισμός ακτής σε Περαία και Ν. Επιβάτες

Θεσσαλονίκη: Εθελοντικός καθαρισμός ακτής σε Περαία και Ν. Επιβάτες

Με εθελοντικό καθαρισμό της ακτής στην Περαία και τους Νέους Επιβάτες τίμησαν την Ευρωπαϊκή μέρα καθαρισμού των ακτών οι μαθητές της Στ' τάξης του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.


Με σακούλες σκουπιδιών, γάντια μιας χρήσης, κέφι και χωρατά, ξεκίνησαν την προσπάθεια. Χώρισαν τα... ευρήματα σε ανακυκλώσιμα και απορρίμματα και υπολόγισαν το συνολικό βάρος των σκουπιδιών.

Μάλιστα, με μεγάλη απορία εντόπισαν και αντικείμενα που δεν είχαν καμία θέση στην παραλία (οικοδομικά υλικά, μια πολυθρόνα και... τάπερ με φασολάκια!). Δεν το έβαλαν όμως κάτω και με περισσότερο πείσμα μάζεψαν ό,τι είχαν αφήσει πίσω τους οι άνθρωποι.

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό, καθώς κατάφεραν να γεμίσουν πολλές σακούλες με όλων των ειδών τα σκουπίδια και ανακυκλώσιμα υλικά και να τα πετάξουν στους ειδικούς κάδους. Μετά από όλη αυτή την «κοπιαστική» δουλειά, οι μαθητές κάτω από τα δέντρα απόλαυσαν τα παγωτά τους, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να κάνουν τις βουτιές τους στην καθαρή παραλία!

Egnatiapost.gr

Διαβάστε επίσης: Χαλκιδική: Ξάφριζαν ενοίκους ξενοδοχείου στο Πευκοχώρι