ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάει ο καιρός – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Χαλάει ο καιρός – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 29/5/2014 με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ αρκετές βροχές θα εκδηλωθούν και τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη 29/5 οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωνονται από τις πρωινές ώρες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις, θα εντοπίζονται μέχρι το απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά και στη συνέχεια κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Την Παρασκευή 30/5 βροχές και καταιγίδες, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα, θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Σάββατο 31/5 και την Κυριακή 1/6 ο καιρός θα είναι άστατος σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, δίνοντας κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, είναι αυξημένες οι πιθανότητες για διατήρηση του άστατου καιρού και κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας.