ΕΛΛΑΔΑ

Με βροχές και καταιγίδες μπαίνει ο Ιούνιος

Με βροχές και καταιγίδες μπαίνει ο Ιούνιος

Αλλάζει άρδην το σκηνικό μέσα στην εβδομάδα - Με βροχές και σκόνη θα συνεχιστούν οι... βουτιές

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει η ΕΜΥ για την Κυριακή και τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη αναμένεται κύμα αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές, κυρίως στα νότια.

Στην Αττική αναμένονται την Κυριακή, νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις στα βόρεια που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν από τα νοτιοδυτικά και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων στα ορεινά.

Την Τρίτη, νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Την Τετάρτη, άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση στα νότια και από το απόγευμα στα δυτικά.