ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

ΕΛ.ΑΣ.: Δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Δικογραφία σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 32 και 28 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη βία.

Η υπόθεση ξεκίνησε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για τη δράση χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι σε συνομιλίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικα άτομα αποσπούσαν με τη χρήση ψυχολογικής βίας φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο και στην συνέχεια τα εξανάγκαζαν σε ερωτικές συνευρέσεις.

Την ιδία μεθοδολογία και τρόπο δράσης ακολούθησαν οι δυο εμπλεκόμενοι και στην περίπτωση ανήλικης, με την οποία συνομιλούσαν, χρησιμοποιώντας φράσεις με άσεμνο περιεχόμενο και εξαναγκάζοντας την να προβεί σε πράξεις, προσβλητικές για τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενημερώθηκαν σχετικά και εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία των δύο ημεδαπών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, σε Θεσσαλονίκη και Κόρινθο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, φορητός υπολογιστής και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Από την επιτόπια έρευνα προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί είναι οι διαχειριστές των επίμαχων προφίλ στο « Skype» και το « Facebook», ενώ βρέθηκαν και ηλεκτρονικά αρχεία με τις συνομιλίες τους με την ανήλικη. Παράλληλα διαπιστώθηκε η επικοινωνία τους και με άλλες ανήλικες, περιπτώσεις οι οποίες διερευνώνται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Περισσότερα από 3.000 πακέτα κατασχέθηκαν στη Β. Ελλάδα τον περασμένο μήνα