ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η 7η Γυμνή Ποδηλατοδρομία

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η 7η Γυμνή Ποδηλατοδρομία

Την 7η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία (World Naked Bike Ride) που φέτος εντάσσεται στις εκδηλώσεις της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας - Θεσσαλονίκη 2014» στηρίζει και φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της αντίληψης της δημοτικής Αρχής υπέρ της εναλλακτικής και βιώσιμης μετακίνησης για μια πιο ανθρώπινη πόλη.


Σημείο συνάντησης θα είναι και φέτος το πάρκο της ΧΑΝΘ Skate (Ξαρχάκου) σήμερα Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 με ώρα εκκίνησης στις 7 το απόγευμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοργάνωση, εκφράζοντας τη βούληση της κοινωνίας των πολιτών για παραμέριση των ΙΧ και προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού και βιώσιμου μέσου μετακίνησης αλλά και για την προάσπιση και επανάκτηση του δημόσιου χώρου από τα ιδιωτικά συμφέροντα, συμβαδίζει με την αντίληψη της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη σύγχρονη βιώσιμη και φιλική προς τον πολίτη πόλη.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή αναγνωρίζει τις δυνατότητες της διοργάνωσης να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης, όπως συμβαίνει σε δεκάδες πόλεις στον κόσμο οι οποίες συμμετέχουν στο θεσμό.

H Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία (World Naked Bike Ride), σύμφωνα με τους διοργανωτές (κινήσεις και ομάδες πολιτών), είναι μια γιορτή για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ανθρώπινο σώμα. Ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2004 και πλέον συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το 2008.

Η εκδήλωση, διοργανώνεται με την υποστήριξη και συμμετοχή της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας - Θεσσαλονίκη 2014» σε συνεργασία με εθελοντές ενεργούς πολίτες και άλλες συλλογικότητες και συγκεκριμένα από τα Παιδιά Εν Δράσει και την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει:

• 15.00 Bodypainting Καλλιτεχνικό βάψιμο σωμάτων.
• 17.00 Δρώμενα με μουσικό σετ Holly Rabit, Danny A.K, Lucie Brova.
• 19.00 Γυμνή Ποδηλατοδρομία
• 22.00 Πάρτι με: Ζωντανά ομάδα κρουστών ΚΡΟΥΣΗ
• Moυσικά σετ: GG, YuGi, Γυμνός Ποδηλάτης
• ξυλοπόδαροι, προβολές, πυροτεχνήματα και άλλες εκπλήξεις.

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: www.worldnakedbikeride.gr

Διαβάστε επίσης: Μεταφορά σωτηρίας για 4χρονο αγόρι από τη Νάξο