ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: Στόχος διαρρηκτών ένας συνταξιούχος

Κομοτηνή: Στόχος διαρρηκτών ένας συνταξιούχος

Έκανε το μοιραίο λάθος να αφήσει μία σπιθαμή ανοιχτό το παράθυρο του σπιτιού του στην Κομοτηνή για να μεταβεί σε κοντινό προορισμό προκειμένου να διεκπεραιώσει κάποια προσωπική του εργασία.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όταν επιστρέψει σε αυτό λίγη ώρα αργότερα να αντικρίσει ένα χάος και προσωπικά του αντικείμενα να έχουν κάνει φτερά. Ο συνταξιούχος Παναγιώτης Κώστογλου είναι ένα ακόμα θύμα του μπαράζ διαρρήξεων που πλήττει το τελευταίο χρονικό διάστημα την πόλη της Ροδόπης, με πιο πρόσφατη τη διάρρηξη στο 2ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής. Σε απόσταση αναπνοής από το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο βρίσκεται το σπίτι του συνταξιούχου, στα στενά δρομάκια της περιοχής Ζυμβρακάκη.

Μικρές ισόγειες μονοκατοικίες και στενά δρομάκια συνθέτουν τη γειτονιά, όπου έδρασαν οι άγνωστοι διαρρήκτες, μπαίνοντας πρωινές ώρες χθες στο σπίτι του κ. Κώστογλου. Το θέαμα που αντίκρισε ο ιδιοκτήτης της οικίας ήταν σοκαριστικό, αφού πολύ γρήγορα και προφανώς στη βιασύνη τους να πάρουν ό,τι προλάβουν, πριν επιστρέψει ο ένοικος του σπιτιού, οι άγνωστοι έκαναν άνω κάτω ολόκληρο το σπίτι. Μπήκαν από το παράθυρο της αυλής στο μικρό χολ, όπου άνοιξαν ντουλάπια και συρτάρια. Προχώρησαν στο εσωτερικό της οικίας και εισήλθαν στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί βρήκαν τη λεία τους, δηλαδή χρήματα και ορισμένα κοσμήματα. Ο κ. Κώστογλου είχε κάνει πρόσφατα ανάληψη του μεγαλύτερου τμήματος της σύνταξής του, ώστε να πληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Αυτά τα χρήματα βρήκαν οι διαρρήκτες και πήραν, όπως και ένα δαχτυλίδι και μία αλυσίδα.

Μπήκαν βιαστικά και στα άλλα δωμάτια και άνοιξαν ντουλάπες, πετώντας ρούχα και προσωπικά είδη στο πάτωμα, μήπως βρουν κάτι περισσότερο. Μέχρι να γυρίσει ο συνταξιούχος στο σπίτι του οι δράστες ήδη είχαν φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. Η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του συνταξιούχου, ο οποίος ήταν πραγματικά αναστατωμένος όταν περιέγραφε τι του συνέβη. Δε μπορούσε να πιστέψει ότι στη λίγη ώρα της απουσίας του διέρρηξαν το σπίτι και μάλιστα πήραν τη σύνταξη του μήνα. Η διάρρηξη καταγγέλθηκε και αποτυπώματα ελήφθησαν από το χώρο. Μαρτυρίες γειτόνων ανέφεραν ότι από το νωρίς το πρωί πλανόδιους πωλητές γυρνούσαν στη γειτονιά και χτυπούσαν τα κουδούνια πουλώντας την πραμάτεια τους. Δεν μπορούσαν όμως με βεβαιότητα να τους συνδέσουν με τη διάρρηξη, αλλά τους είχαν δει να μπαίνουν στις αυλές σπιτιών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Κώστογλου θα σκεφτεί πολύ καλά την επόμενη φορά για να αφήσει παράθυρο ανοιχτό φεύγοντας από το σπίτι του έστω και αν είναι πρωί...

Xronos.gr

Διαβάστε επίσης: Απειλούν να ευνουχίσουν αρκούδο, γιατί είναι… σεξομανής!