ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνας εφοπλιστής πίσω από το κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης

Έλληνας εφοπλιστής πίσω από το κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης

Μεταξύ των συλληφθέντων ο 15χρονος γιος του και η πρώην σύζυγός του, κόρη εμπόρου διαμαντιών - Ερευνήθηκε βίλα του στο Ψυχικό όπου εντοπίστηκαν 500 κιλά ηρωίνης.

Έλληνας εφοπλιστής, που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, είναι μεταξύ των 11 συλληφθέντων - φέρεται μάλιστα να είναι ο εγκέφαλος - για την υπόθεση του 1,134 τόνου ηρωίνης, που κατέσχεσε το Λιμενικό, μετά από ευρεία επιχείρηση στην Αττική, σε συνεργασία με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών, το ΣΔΟΕ και την ΕΛΑΣ.

Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι και η πρώην σύζυγός του, αλλά και ο 15χρονος γιος του, ενώ ερευνήθηκε και η βίλα του στο Ψυχικό όπου εντοπίστηκαν 500 κιλά ηρωίνης.

Ο εφοπλιστής φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι.

Τα ναρκωτικά έφταναν στην Ελλάδα από την Τουρκία και η διακίνηση γινόταν από αποθήκη στο Κορωπί μέσα σε σακούλες με μαρμαρόσκονη.

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420), καθώς επίσης και ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 11 άτομα, 6 Έλληνες, εκ των οποίων και ένας ανήλικος και πέντε Τούρκοι.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή ΙΧ οχήματα που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων και διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ και λοιπά αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στην Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης γινόταν σε αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου, αλλά και στη Φιλοθέη, όπου γινόταν η συσκευασία της σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DΕΑ ξεκίνησε από χθες το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:

Ένας τόνος ηρωίνης σε αποθήκες της Αττικής - 11 συλλήψεις (pics)

Πολυμελές κύκλωμα ναρκωτικών διακινούσε κοκαΐνη μέσω Facebook (pics-vid)