ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2014: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων!

Πανελλήνιες 2014: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων!

«Σάρωσαν» στις Πανελλήνιες και γέμισαν με υπερηφάνεια τα αγαπημένα τους πρόσωπα

Με την επιτυχία τους απέδειξαν ότι η νέα γενιά είναι εδώ και μπορούμε όλοι να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες. Ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον τους προσμένοντας και άλλες επιτυχίες στη ζωή τους.

Ας γνωρίσουμε όμως τα παιδιά που αρίστευσαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις:

Κατερίνα Μίσθιου

Η Κατερίνα Μισθού από τη Ρόδο θα ταξιδέψει τον Σεπτέμβριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την ιστορική ΑΣΟΕΕ, κάνοντας ένα δώρο αριστείας στο πανεπιστήμιο που γιορτάζει φέτος τα 100 του χρόνια.

Συγκέντρωσε 19.848 μόρια στο 5ο επιστημονικό πεδίο και 19.827 μόρια στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο.

Οι βαθμοί της; Τρία 20άρια (σε Μαθηματικά κατεύθυνσης και γενικής παιδείας, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων), 19,7 στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, 19,5 στη Φυσική κατεύθυνσης και 18,9 στη Νεοελληνική Γλώσσα γενικής παιδείας.

Όπως η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή», θέλει να ασχοληθεί με τα οικονομικά διότι μπορεί να ακολουθήσει κατόπιν κάποια ειδίκευση στα τουριστικά.

katerinapanelladikes 840589253

Αλεξάνδρα Μπίσια

Η Αλεξάνδρα Μπίσια μαθήτρια του 2ου Λυκείου Χανίων κατάφερε να συγκεντρώσει 19. 646 μόρια και πλέον μπορεί να διεκδικήσει μια θέση σε όποια σχολή των ελληνικών πανεπιστημίων θέλει.

Όπως η ίδια ανέφερε στο zarpa.gr έχει επιλέξει την Βιολογία. Στα αντίστοιχα μαθήματα των πανελληνίων, έγραψε 19,9, τόσο στη γενική παιδεία όσο και στην κατεύθυνση!

Τώρα, μένει να αποφασίσει και το Πανεπιστήμιο που θα σπουδάσει. Προβληματίζεται, γιατί από τη μία το Βιολογικό του Ηρακλείου θεωρείται καλύτερο, από την άλλη η Αθήνα την γοητεύει σαν πόλη.

Κατάφερε να συγκεντρώσει 19.470 μόρια στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014 χωρίς τη βοήθεια φροντιστηρίων.

201db2c58250dd48a91c982a992536b2 XL

Σοφία Πέγκα

19.816 μόρια συγκέντρωσε η Σοφία Πέγκα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Η Σοφία βρέθηκε στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου «Live U» και αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας της.

«Όλα αυτά τα χρόνια διάβαζα πάρα πολύ. Για μένα αυτό είναι ανταμοιβή των κόπων μου. Βέβαια είναι πολύ μεγαλύτερο από τις προσδοκίες που είχα. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα κάτι τέτοιο και πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ όταν είδα το αποτέλεσμα» είπε η Σοφία.

Ερωτηθείσα για το πώς αντιμετώπισε το άγχος της αλλά και ποια είναι η τελική βαθμολογία η ίδια απάντησε: «Είχα πάρα πολύ άγχος. Έκλαιγα σχεδόν πριν από κάθε μάθημα. Για τα 5 είχα την βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά. Με την Έκθεση δεν ήμουν σίγουρη. Περίμενα υψηλό βαθμό αλλά όχι τόσο. 18,9 στην Έκθεση, στη Βιολογία Γενικής Παιδείας 19,6, στη Φυσική 19,7, στα Μαθηματικά 19,9, στη Χημεία κατεύθυνσης και Βιολογία κατεύθυνσης 20.»

Και συνέχισε: «Με ειδοποίησαν πριν καν πάω στο σχολείο. Όταν έφτασα με περιτριγύριζαν τόσοι πολλοί καθηγητές. Το μόνο που με ένοιαζε εκείνη τη στιγμή είναι ότι είχα μπει στη σχολή που ήθελα. Όταν άρχισαν να μου λένε συγχαρητήρια τότε κατάλαβα τι γινόταν.»

Capture 1

Δημήτρης Αλέτρας

Ο Δημήτρης φοίτησε στο 10ο Λύκειο Λάρισας.

Ο χρυσός μαθηματικός ολυμπιονίκης (κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» τον περασμένο Φλεβάρη στην Αθήνα) έλαβε μια ακόμη πρωτιά, αυτή τη φορά στο πεδίο των Πανελληνίων Εξετάσεων, αφού ο αριθμός των μορίων που συγκέντρωσε είναι από τους υψηλότερους, όχι μόνο σε επίπεδο Λάρισας, αλλά και σε επίπεδο επικράτειας.

Το σημαντικότερο για το μέγεθος της επιτυχίας του, είναι ότι η προετοιμασία του δεν περιελάμβανε, ούτε μία ώρα φροντιστήριο, ούτε μία ώρα ιδιαίτερα.

Αναλυτικά τις βαθμολογίες που συγκέντρωσε σε κάθε μάθημα:

Μαθηματικά Κατεύθυνσης 19.8, Φυσική 19.5 , Μαθηματικά Γενικής Παιδείας 20 , Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον 20 , Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων 20 , Έκθεση 16.1

Ταυτόχρονα με την επιτυχία του στις πανελλήνιες εξετάσεις, ο Δημήτρης γιορτάζει ένα ακόμη σημαντικό γεγονός: την προηγούμενη βδομάδα, το όνομά του συμπεριελήφθη-ως βιβλιογραφική αναφορά- στο βιβλίο ενός σημαντικού Γάλλου μαθηματικού συγγραφέα.

3b8c1b50b6dbe6970396204ffffccc2f XL

Γιάννης Ασμάνης

Άγγιξε το άριστα χωρίς κανένα ιδιαίτερο.

Παιδί στρατιωτικού και έχοντας αλλάξει μέχρι στιγμής πάνω από 7 σχολεία ο πρώτος των πρώτων της Χίου Γιάννης Ασμάνης μίλησε στον «Πολίτη» για την επιτυχία του καθώς κατάφερε να αγγίξει σχεδόν το άριστα γράφοντας σε όλα τα μαθήματα 20 εκτός της έκθεσης στην οποία έγραψε 19.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα φαντάζει ακόμα πιο αξιέπαινο αν αναλογιστεί κανείς ότι κατά τη διάρκεια του Λυκείου δεν παρακολούθησε ούτε 1 ώρα ιδιαίτερο μάθημα.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ένοιωσα ποτέ την ανάγκη να απευθυνθώ κάπου εκτός του σχολείου», είπε ο ίδιος ενώ ερωτηθείς για το μυστικό της επιτυχίας σημείωσε:

«Κατάφερα να παγιώσω τα προηγούμενα χρόνια ένα σύστημα μελέτης που με βοήθησε στην πορεία. Δεν περίσσευε χρόνος όμως ποτέ δεν αισθάνθηκα πιεσμένος και δεν οδηγήθηκα στα άκρα όπως για παράδειγμα να πίνω καφέ και άλλα παρόμοια», εξήγησε.

Με το βλέμμα πλέον στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών ο Γιάννης Ασμάνης έχει μπροστά του ακόμα μία πρόκληση καθώς είναι ένα από τα πέντε Ελληνόπουλα που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Φυσικής που θα πραγματοποιηθεί στο Καζακστάν από 13 έως 20 Ιουλίου.

«Από το δημοτικό θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει κλίση προς τα συγκεκριμένα μαθήματα. Με βοηθούσαν να έχω μία πιο συγκροτημένη σκέψη και αυτό επιβεβαιώθηκε και στη μετέπειτα πορεία», είπε ο ίδιος.

Αναφορικά με το μέλλον ο Γιάννης Ασμάνης ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι στόχος του μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του είναι να παραμείνει και να δημιουργήσει στην Ελλάδα.

«Ελπίζω η Ελλάδα να μου δώσει την ευκαιρία», είπε κλείνοντας ο ίδιος.

Capture

Και αυτό είναι το ζήτημα για όλα τα Ελληνόπουλα... Να παραμείνουν στον τόπο τους που τους χρειάζεται ακόμα και αν οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι ιδιαιτέρως άσχημες όπως αυτό το χρονικό διάστημα που διανύουμε.

Ας γεμίσουμε τον τόπο μας με ελπίδα και νέες ιδέες ακόμη και αν οι κυβερνώντες και οι ξένες δυνάμεις μας θέλουν να αγωνιζόμαστε για μισθούς πείνας.

Όπως και αν έχει ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε επιτυχόντες ή μη. Και να θυμάστε πως τίποτα δεν τελειώνει με τη βαθμολογία των Πανελληνίων. Το σημαντικό είναι να πάρετε άριστα στη ζωή σας.

Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθειά σας!

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Αυτή είναι η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες–Συγκέντρωσε 19.848 μόρια

Κρήτη: Αγωνία για ένα τρίχρονο παιδάκι - Έπεσε από τα 6 μέτρα

Κέρκυρα: Εικόνες ντροπής-Μετέτρεψαν σε χωματερή ένα ολόκληρο αεροδρόμιο (vid)

Θρηνεί η Κρήτη: 3χρονο αγγελούδι πνίγηκε σε πισίνα