ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Δομοκού: Ισοβίτης ο δράστης της δολοφονίας

Φυλακές Δομοκού: Ισοβίτης ο δράστης της δολοφονίας

Επιτέθηκε με ένα κομμάτι από γυαλί σε δύο κρατούμενους, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας σοβαρά τον άλλο

Άγρια συμπλοκή με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής μεταξύ τριών κρατούμενων στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ένας Έλληνας ισοβίτης επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι από γυαλί σε δύο κρατούμενους, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ένας και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λαμίας ο άλλος, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τη 03:00 όταν τα κελιά ήταν κλειστά, ενώ οι τρεις κρατούμενοι «φιλοξενούνταν» στο ίδιο κελί. Όπως αναφέρει το Lamiastar, ο δράστης έσπασε ένα τζάμι και έκοψε την καρωτίδα ενός 32χρονου που κρατούνταν για ληστεία. Ο άλλος συγκρατούμενος, ηλικίας 40 έτων, προσπάθησε να αμυνθεί με ένα σκουπόξυλο, ωστόσο δέχθηκε χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα και διακομίσθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Λαμίας, αναφέρει το Lamiareport. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο τραυματίας κρατούμενος ερωτηθείς για την αιματηρή συμπλοκή φέρεται να απάντησε πως έπεσε και χτύπησε. Σε έρευνα που ακολούθησε στο κελί, όπως αναφέρει το επαρχιακό ενημερωτικό ιστολόγιο, βρέθηκε ένα μπουκάλι με τσίπουρο.

Ωστόσο, άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της δολοφονίας, τα οποία και ερευνώνται από τις Αρχές.

Ο δράστης συνελήφθη και κρατείται.

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση

Τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο εισαγγελέα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της δολοφονικής επίθεσης από τον 48χρονο ισοβίτη, σε βάρος των δύο συγκρατουμένων του.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός κρατούμενος μετά από συμπλοκή στις φυλακές Δομοκού