ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Χειροπέδες σε δύο για ληστεία σε βάρος 80χρονης

Λάρισα: Χειροπέδες σε δύο για ληστεία σε βάρος 80χρονης

Συνελήφθησαν στην Λάρισα δύο άντρες ηλικίας 26 και 29 ετών έπειτα από ληστεία που διέπραξαν σε βάρος 80χρονης. Χτες βράδυ ο ένας από τους δράστες πλησίασε την ηλικιωμένη γυναίκα και αφαίρεσε βιαίως από το λαιμό της μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο, στο οποίο τον περίμενε ο συνεργός του και διέφυγαν.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση πληροφοριών και στοιχείων, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν να κινούνται με το αυτοκίνητό στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και συνελήφθησαν. Κατά τη σύλληψή τους, ο 29χρονος αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, αλλά και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ένα πτυσσόμενο στιλέτο, μήκους 26 εκατοστών
  • ένα μαχαίρι, μήκους 20 εκατοστών
  • ένα ξύλινο γκλοπ, μήκους 44 εκατοστών,
  • μία μεταλλική σιδερογροθιά και ένα κατσαβίδι.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ληστείας, της αντίστασης και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Διαβάστε επίσης:

Αρχιφύλακας έκανε το... βαποράκι μέσα στις φυλακές!