ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες

Σε δύο μέτωπα επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε Κερατέα και στο Αλιβέρι. Με το πρώτο φως στις επίγειες δυνάμεις έχουν προστεθεί και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης προκειμένου να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Σε κίνδυνο βρίσκονταν χθες το βράδυ κατοικημένες περιοχές εξαιτίας της φωτιάς στην Κερατέα, καθώς όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κώστας Λεβαντής, δύο, ενδεχομένως και τρεις, κατοικίες στον οικισμό Λουτρό, κοντά στη Δεψέλιζα παραδόθηκαν στις φλόγες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην πυρκαγιά επιχειρούσαν 120 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 50 στρατιώτες.

Η εικόνα της πυρκαγιάς σήμερα, είναι καλύτερη από το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο φωτιάς, αλλά διάσπαρτες εστίες στις ήδη καμένες περιοχές. Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν αυτή την ώρα, 56 οχήματα με 125 πυροσβέστες, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 50 άτομα του στρατού, δυο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα είναι μειωμένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Υψηλό κίνδυνο παρουσιάζουν περιοχές στην δυτική Αττική και στην Κόρινθο, στη νότια Πελοπόνησο, στα Χανιά, στη Ρόδο και στην Κάρπαθο.

Διαβάστε επίσης:

Σε πύρινο κλοιό η Κερατέα

Φωτιά Κερατέα: Ξυπνά ο πύρινος εφιάλτης–Αυξάνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά Κερατέα: Οι κάτοικοι καταγγέλλουν εμπρησμό (vids)

Φωτιά Κερατέα: Δείτε τις φωτό που έστειλε επισκέπτης του Newsbomb.gr