ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη σε εργοστάσιο Βεγγαλικών στο Ζευγολατιό – Μάχη για τη ζωή τους δίνουν δυο παιδιά

Έκρηξη σε εργοστάσιο Βεγγαλικών στο Ζευγολατιό – Μάχη για τη ζωή τους δίνουν δυο παιδιά

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση των δύο παιδιών που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ της Αγίας Σοφίας. Τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη παραμένουν άγνωστα.

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη και την φωτιά που προκλήθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων, λίγο μετά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Όταν έφθασαν οι πυροσβέστες στο σημείο, είχε σβήσει η φωτιά και είχαν μεταφερθεί οι τραυματίες στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Πρόκειται για δύο ενήλικες, ηλικίας 38 και 40 ετών, ιδιοκτήτες του εργοστασίου και δύο παιδιά, ένα αγόρι ηλικίας 13 ετών και ένα κορίτσι ηλικίας 8 ετών που έχουν υποστεί εγκαύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr τα παιδιά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς φέρουν εκτεταμένα τραύματα στο σώμα τους, αλλά υπάρχει αισιοδοξία για την εξέλιξη της υγείας τους. Το 13χρονο αγοράκι έχει υποστεί εγκαύματα 85%, ενώ η μικρή, 8χρονη αδερφή του, νοσηλεύεται με εγκαύματα 60%.

Τα παιδιά νοσηλεύονται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία με πολλαπλά εγκαύματα, σε βαριά κατάσταση, υπό μηχανική αναπνευστική υποστήριξη.

Η κατάστασή τους παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Σοβαρή κρίνεται και η κατάσταση των δύο ενηλίκων. Ο 40χρονος ιδιοκήτης του εργαστηρίου και πατέρας των δύο παιδιών νοσηλεύεται στο Θριάσιο με εγκαύματα 90%. Ο 38χρονος αδελφός βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά ελαφρώς καλύτερη κατάσταση και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

Τα αίτια του συμβάντος ερευνά η Ασφάλεια Κορίνθου.

Διαβάστε επίσης:

Πόρος: Τροχαίο με δύο σοβαρά τραυματίες

Σήμερα η απόφαση στη δίκη Παπαγεωργόπουλου