ΕΛΛΑΔΑ

Εξαπάτησαν γιαγιά αλλά αθωώθηκαν λόγω αλλαγής νομοθεσίας!

Εξαπάτησαν γιαγιά αλλά αθωώθηκαν λόγω αλλαγής νομοθεσίας!

Οι δυο γυναίκες εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι η υπέργηρη είχε μειωμένη όραση, την έπεισαν να υπογράψεισυναλλαγματική 90.000 ευρώ

Σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα (!) κατέληξε η ιστορία δύο γυναικών οι οποίες εκμεταλλευόμενες τη μειωμένη όραση μιας γιαγιάς την έπεισαν να υπογράψει συναλλαγματική 90.000 ευρώ και στη συνέχεια επειδή δεν είχε να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό της έβγαλαν το διαμέρισμα στο "σφυρί".

Αν και δυο γυναίκες παραπέμφθηκαν σε δίκη για κακουργηματική απάτη από κοινού κατ΄ εξακολούθηση, ωστόσο αποχώρησαν σαν...κυρίες καθώς με το νόμο 4055/2012 το όριο της απάτης για να χαρακτηριστεί κακουργηματική από 73.000 ευρώ αναπροσαρμόσθηκε στις 120.000 ευρώ. Έτσι, το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, καθώς το ποσό της απάτης ήταν 90.000 ευρώ, με συνέπεια να επέλθει παραγραφή του αδικήματος και να παύσει οριστικά σε βάρος των δυο η ποινική δίωξη.

Για την ιστορία η απάτη εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2005. Οι δυο γυναίκες εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι η υπέργηρη είχε μειωμένη όραση, την έπεισαν να υπογράψει μια κατάσταση των συνιδιοκτητών για εξωραϊσμό της πολυκατοικίας που διέμενε. Όμως, αντί να δώσουν στην υπέργηρη την κατάσταση της έδωσαν και υπέγραψε συναλλαγματική (γραμμάτιο) αξίας 90.000 ευρώ με ημερομηνία λήξης 12.10.2005. Η συναλλαγματική δεν πληρώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο και στη συνέχεια οι δυο απατεώνισσες κατέθεσαν αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για έκδοση διαταγής πληρωμής σε βάρος της υπέργηρης. Πράγματι το Πρωτοδικείο εξαπατήθηκε, όπως αναφέρει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και εξέδωσε διαταγή πληρωμής σε βάρος της υπέργηρης, ενώ «στην πραγματικότητα δεν υπήρχε νόμιμη υποχρέωση σε βάρος της».

Με τη διαταγή πληρωμής ανά χείρας οι δυο γυναίκες «επέσπευσαν αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος διαμερίσματος πολυώροφης οικοδομής, ιδιοκτησίας της υπέργηρης το οποίο και εκπλειστηριάστηκε προς ικανοποίηση της υποτιθέμενης απαίτησης τους».

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Φυλάκιση ενός έτους χωρίς αναστολή για κακοποίηση σκύλου

Κάλυμνος: Τρεις συλλήψεις για δύο υποθέσεις ναρκωτικών

Ρόδος: 45χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο

Φλώρινα: Σύλληψη 22χρονου για ναρκωτικά στην Κρυσταλλοπηγή

Σαλαμίνα: Συλλογή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας για τους Παλαιστίνιους