ΕΛΛΑΔΑ

Το ψυχογράφημα του «εμμονικού» Νίκου Μαζιώτη

Το ψυχογράφημα του «εμμονικού» Νίκου Μαζιώτη

Ιδιαίτερα έξυπνος και πειθαρχημένος, με προσήλωση στους στόχους του, προδόθηκε από το επαναλαμβανόμενο μοτίβο δράσης του

Ως ένας «ιδιαίτερα έξυπνος, με αυστηρή πειθαρχία και προσήλωση στους στόχους του» χαρακτηρίζεται ο Νίκος Μαζιώτης από τους ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες, άνδρες της οποίας επιχείρησαν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του τρομοκράτη, μέσα από τα «χτυπήματα» και τη δράση του.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η Αντιτρομοκρατική πρόκειται για ένα εμμονικό άτομο, το οποίο δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια, ωστόσο «εχθρός» του φαίνεται πως στάθηκε το προβλέψιμο και επαναλαμβανόμενο μοτίβο της δράσης του.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι είχαν αναλάβει από το 2012 την έρευνα για τον εντοπισμό του τρομοκράτη, αναφέρουν ότι ακόμη και τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά τους μέσα είχαν «αχρηστευτεί από το Μαζιώτη».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο Νίκος Μαζιώτης δεν χρησιμοποιούσε ποτέ κινητά ή σταθερά τηλέφωνα, πραγματοποιούσε μόνον προκαθορισμένα ραντεβού και διευθετούσε πάντα «σε κοινή θέα τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για τα χτυπήματά του».

«Κοιτούσε ακόμα και τις αντανακλάσεις στις βιτρίνες των καταστημάτων για να δει αν τον ακολουθεί κανείς αλλά και να φυλάει τα νώτα του» αναφέρει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. δεν θεωρεί καθόλου τυχαίο το γεγονός πως τόσο ο ίδιος, όσο και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα αλλά και το παιδί τους ζούσαν επί δύο χρόνια κοντά στο Μαρούσι, χωρίς κανείς από τους γείτονες να αντιληφθεί το παραμικρό. Η πειθαρχία του αποδείχθηκε και από το γεγονός ότι δεν ξέφυγε ούτε για μία στιγμή από την αυστηρή εικόνα που είχε δημιουργήσει, αυτή του οικογενειάρχη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αδύναμο σημείο στάθηκαν τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα συμπεριφοράς του, τα οποία φαίνεται πως έρχονται σε αντίθεση με την ιδιαίτερη προσοχή που έδινε στα μέτρα προφύλαξής τους. Την ημέρα της σύλληψης του φορούσε το ίδιο ζευγάρι παπούτσια, την ίδια περούκα και την ίδια βερμούδα που φόραγε στις δυο ένοπλες ληστείες που είχε διαπράξει στην Πελοπόννησο.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι 6.500 υπάλληλοι που «φεύγουν» από το Δημόσιο

Τρίχρονο αγόρι ακρωτηριάστηκε με απίστευτο τρόπο