ΕΛΛΑΔΑ

Δώδεκα ώρες στο χειρουργείο για να σώσουν το χέρι του τρίχρονου

Δώδεκα ώρες στο χειρουργείο για να σώσουν το χέρι του τρίχρονου

Σε χειρουργική επέμβαση που κράτησε 12 ώρες υπεβλήθη το τρίχρονο αγόρι, το χέρι του οποίου ακρωτηριάστηκε σε ατύχημα που είχε με το πλυντήριο του σπιτιού στα Σύβοτα.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου όταν το μικρό αγγελούδι ξέφυγε της προσοχής της γιαγιάς του και έβαλε το χέρι του στο πλυντήριο ρούχων την ώρα που βρισκόταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Το μικρό παιδί μεταφέρθηκε σε ιδιώτη γιατρό της περιοχής, ο οποίος του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Χατζηκώστα.

Σύμφωνα με το epiruspost, το χέρι του παιδιού ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Άμεσα πέρασε την πόρτα του χειρουργείου με τους γιατρούς για 12 ώρες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να του σώσουν το χέρι. Τελικά, η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχημένη, ωστόσο οι επόμενες ημέρες όμως είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το παιδί.

«Το Νοσοκομείο ήταν σε πλήρη ετοιμότητα από την στιγμή που ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό. Έγινε η απαραίτητη προετοιμασία μέχρι να φτάσει το παιδάκι και με τον ερχομό του μπήκε στο χειρουργείο. Το Νοσοκομείο, η Κλινική και όλο το προσωπικό ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό και με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα αισιοδοξούμε για την έκβαση της επέμβασης», δήλωσε στο Epiruspost.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λάμπρος Γεωργόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Τρίχρονο αγόρι ακρωτηριάστηκε με απίστευτο τρόπο