ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα Αλβανών λεηλατούσε βότανα σε βουνά της Θεσπρωτίας

Σπείρα Αλβανών λεηλατούσε βότανα σε βουνά της Θεσπρωτίας

Ομάδα Αλβανών συνέλεξε περίπου 4,5 τόνους βοτάνου από ελληνικές πλαγιές σε βυνά του νομού Θεσπρωτίας.

Η οικονομική κρίση και η ακριβή τιμή στα βότανα του βουνού, οδηγούν «επιχειρηματίες-εργολάβους» στην ολοένα και αυξανόμενη εκμετάλλευση των δώρων αυτών της φύσης.

Οργανωμένες ομάδες που συλλέγουν και πωλούν αυτοφυή φυτά από όλη τη χώρα χτενίζουν δεκάδες βουνοπλαγιές όπου φυτρώνουν είδη ελληνικού τσαγιού και άλλων αρωματικών φυτών και τα συλλέγουν παράνομα σε τέτοιο βαθμό που είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος εξαφάνισης τους.

Ήδη σε δεκάδες ορεινές περιοχές της χώρας, και σε υψόμετρο άνω των 1.000 μ. όπου αυτοφύεται το τσάι του βουνού, οι πληθυσμοί του τσαγιού έχουν μειωθεί δραματικά, και είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αποτραπεί η καταστροφή του. Σήμερα, οι άνδρες της αστυνομίας, εντόπισαν στην περιοχή της Μουργκάνας, μια ομάδα Αλβανών, η οποία συνέλεγε τις τελευταίες ημέρες ένα από τα σπάνια βότανα της περιοχής! Οι Αλβανοί μάλιστα είχαν συγκεντρώσει σε διάφορα παραπήγματα που είχαν κατασκευάσει στο βουνό τα βότανα! Στα οποίο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν περίπου 4,5 τόνους με βότανο "σφακίδι"(είδος φασκόμηλου),τα 500 κιλά περίπου είχαν ήδη συσκευαστεί.

Η τεράστια ποσότητα με τα αρωματικά φυτά κατασχέθηκε, ενώ οι αστυνομικοί προσχώρησαν και στη σύλληψη 15 ατόμων Αλβανικής καταγωγής.

Πηγή: epirusgate

Διαβάστε επίσης:

Πελοπόννησος: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες σε διαφορετικά τροχαία

Η Ελλάδα υψώνει φωνή διαμαρτυρίας για τη Γάζα