ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2014: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τη διακύμανση των μορίων

Βάσεις 2014: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τη διακύμανση των μορίων

Υποψήφιοι και γονείς αναμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των βάσεων καθώς σε λιγότερο από 30 μέρες θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα των βάσεων.

Οι θέσεις ανά σχολή, οι επιδόσεις των μαθητών και οι προτιμήσεις των υποψηφίων είναι οι παράγοντες που θα επηρρεάσουν την τελική διαμόρφωση των βάσεων για τη φετινή χρονιά. Οι αλλαγές στις μεττεγραφές είναι ο αστάθμητος παράγοντας για φέτος καθώς εξαιτίας των αλλαγών αυτών αναμένεται σημαντική αύξηση στις περισσότερες σχολές της περιφέρειας.

Για το πρώτο πεδίο, οι παιδαγωγικές σχολές αναμένεται να σημειώσουν πτώση από 100 έως 300 μόρια φέτος. Αντίθετα οι Νομικές σχολές αναμένεται να παρουσιάσουν άνοδο έως και 200 μόρια.

Οι Φυσικομαθηματικές σχολές του δευτέρου πεδίου αναμένεται να κινηθούν σημαντικά προς τα πάνω. Σημαντική αύξηση αναμένεται και στις σχολές της περιφέρειας.

Στο τρίτο πεδίο οι περιζήτητες σχολές της Ιατρικής, της Φαρμακευτικής αλλά και της Οδοντιατρικής αναμένεται να αυξηθούν.

Οι Στρατιωτικές σχολές του τέταρτου πεδίου αναμένεται να παραμείνουν στα περσινά επίπεδα χωρίς να παρουσιάσουν μεγάλες διαφορές.

Τέλος, για τις οικονομικές σχολές του πέμπτου πεδίου αναμένονται να κινηθούν και αυτές στα περσινά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2014: Τι δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις