ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Πολιτισμού Ρωσίας: "Στην Ελλάδα υπήρξαν σοβαρά προβλήματα με τον τουρισμό"

Υπ. Πολιτισμού Ρωσίας: "Στην Ελλάδα υπήρξαν σοβαρά προβλήματα με τον τουρισμό"

Οτιδήποτε αφορά στους Ρώσους τουρίστες θα επιλαμβάνεται στο εξής το Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Τουρισμού με ειδικές διμερείς συμφωνίες που θα συνάπτει με αρμόδιους φορείς των χωρών υποδοχής,ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού Yπουργείου Πολιτισμού, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Όπως εξήγησε, οι χώρες που υποδέχονται τους Ρώσους τουρίστες τους αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Έχοντας κατανοήσει αυτήν την ιδιαιτερότητα, η ρωσική πλευρά αποφάσισε να προχωρήσει στη σύναψη διμερών συμφωνιών μεταξύ του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Τουρισμού και των αντίστοιχων φορέων των χωρών υποδοχής, όπως η Ελλάδα.

Η ρωσική πλευρά θα επιδιώξει τον σαφή καθορισμό των υποχρεώσεων των χωρών υποδοχής σε περιπτώσεις, όπως αυτές που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα με τις πτωχεύσεις των ρωσικών τουριστικών πρακτορείων.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, στην Ελλλάδα υπήρξαν σοβαρά προβλήματα με τους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι επλήγησαν από την πτώχευση των εταιρειών Labirint και Neva. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι τουρίστες βρέθηκαν ακόμα και στο δρόμο με τις βαλίτσες ς στο χέρι.

Μάλιστα, λόγω αυτού οι επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Τουρισμού συναντήθηκαν αρκετές φορές με εκπροσώπους της ελληνικής ηγεσίας. «Φαίνεται πως τώρα η κατάσταση κυλά φυσιολογικά», είπε.