ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το θάνατο του Βρετανού τουρίστα

Κρήτη: Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το θάνατο του Βρετανού τουρίστα

Από την οδοντοστοιχία αναγνωρίστηκε ο 73χρονος Βρετανός τουρίστας που είχε εξαφανιστεί από τις 19 Ιουλίου στην Κρήτη, καθώς από το πτώμα του είχαν μείνει μόνο τα οστά.

Η κούραση, η ζέστη, πιθανόν κάποια ηλίαση και παθολογικά προβλήματα προκάλεσαν το θάνατο του 73χρονου Αρθουρ Τζόουνς, όπως έδειξαν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης που ολοκληρώθηκε από τον κ. Σταμάτη Μπελιβάνη.

Η σωρός του Βρετανού υπηκόου αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα (6/8) στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ντένμπι της Ουαλίας όπου θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Με βάση την ιατροδικαστική έρευνα προέκυψαν τα παρακάτω συμπεράσματα:

Από τη σωρό του 73 χρόνου είχαν μείνει μόνο τα οστά.
Αποκλείσθηκε η εγκληματική ενέργεια αφού δεν βρέθηκε κανένα ίχνος από πυροβόλο όπλο, μαχαίρι ή στραγγαλισμό.
Επίσης αποκλείσθηκε το ατύχημα, καθώς ο άτυχος Αρθουρ Τζόουνς βρέθηκε κάτω από ένα δέντρο, με τα γυαλιά στο κεφάλι και τα πράγματα του δίπλα του τοποθετημένα. Τα πιο πάνω στοιχεία συνηγορούν στο ότι ήταν παθολογικά τα αίτια του θανάτου (καρδιά κα.)
Έγινε ταυτοποίησή του από την οδοντοστοιχία του, αλλά και από μια παλιά ουλή που είχε στην κοιλιακή χώρα, καθώς είχε κάνει στο παρελθόν εγχείριση κήλης. Από την επέμβαση αυτή είχαν παραμείνει πάνω του τα ράμματα και ένα πρόσθετο πλαστικό μέρος που είχαν τοποθετήσει οι χειρουργοί κατά την εγχείριση.
Δίπλα στο σκελετό του βρέθηκε κινητό τηλέφωνο, πορτοφόλι, και το κλειδί του δωματίου του.

Όπως τόνισαν οι ειδικοί, τέτοιου είδους πεζοπορίες μπορεί να αποβούν μοιραίες για κάθε άνθρωπο, πόσο μάλλον για έναν 73χρονο εξαιτίας της ζέστης, της έντονης ηλιοφάνειας κα.

Πηγή: Χανιώτικα νέα

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Τραγικό τέλος για τον αγνοούμενο Βρετανό τουρίστα

Ηράκλειο: 5.000 πυροτεχνήματα έδιωξαν το «Γεράκι της Μάλτας»! (video+photos)

Κρήτη: Ανασκαφές έφεραν στο φως μεγαλειώδες μινωικό κτίριο (photos)