ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα στη Ρόδο για την καθαριότητα

Πρόστιμα στη Ρόδο για την καθαριότητα

Δεν φαίνεται να συμμορφώνονται οι κάτοικοι του νησιού ως προς τα όσα προβλέπει ο νέος κανονισμός καθαριότητας του Δήμου της Ρόδου και, έτσι, μέσα σε διάστημα περίπου δύο μηνών από τότε που ξεκίνησε να εφαρμόζεται, έχουν βεβαιωθεί αρκετές δεκάδες παραβάσεις και, βέβαια, και τα αντίστοιχα πρόστιμα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μόλις για αυτό το διάστημα των δύο περίπου μηνών, οι επόπτες της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου που έχουν επιφορτιστεί με τους ελέγχους και την καταγραφή των παραβάσεων, έχουν βεβαιώσει 60 με 70 παραβάσεις!

Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα που προβλέπει ο κανονισμός ξεκινούν από 50 ευρώ και μπορούν να φθάσουν μέχρι και τα 1000 ευρώ για πολύ ακραίες περιπτώσεις ρύπανσης, όπως π.χ. για αυτοκίνητα που έχουν εγκαταλειφθεί.

Όσο για τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν αυτό το διάστημα, οι περισσότερες παραβάσεις των πολιτών έχουν να κάνουν με ογκώδη αντικείμενα που εναποθέτουν δίπλα από τους κάδους αλλά και σακούλες με προϊόντα κλαδέματος-φαινόμενο που κάνει την εμφάνισή του κυρίως αυτή την εποχή.

Από την Υπηρεσία, πάντως, δεν παραλείπουν να υπενθυμίσουν ότι οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται σ' αυτήν για να τα περισυλλέξει το φορτηγάκι ενώ όταν πρόκειται, βέβαια, για πολλά και ογκώδη αντικείμενα τότε θα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι με ιδιωτικό μέσο τη μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, το τελευταίο διάστημα, οι επόπτες της Υπηρεσίας Καθαριότητας έχουν βεβαιώσει παραβάσεις για αφισορύπανση για τέσσερις-πέντε μεγάλες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Ρόδο.

Πηγή: rodiaki.gr