ΕΛΛΑΔΑ

Ρατσιστική επίθεση σε σπίτι αλλοδαπών στην Πάτρα

Ρατσιστική επίθεση σε σπίτι αλλοδαπών στην Πάτρα

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σπίτι κοντά στο παλιό εργοστάσιο χαρτοποιίας «Λαδοπούλου» στην Πάτρα.

Στο εγκαταλελειμμένο σπίτι διέμεναν αλλοδαποί οι οποίοι είχαν βρει εκεί προσωρινή στέγη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επίθεση ίσως έχει ρατσιστική «απόχρωση». Οι δράστες με προσεκτικές κινήσεις βρέθηκαν δίπλα στο σπίτι και έριξαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Περίοικοι ξύπνησαν από τον θόρυβο και όταν αντιλήφθηκαν πως το σπίτι είχε τυλιχθεί στις φλόγες, αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, οι άντρες της οποίας κατάφεραν και περιόρισαν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί και σε γειτονικά σπίτια.

Στο σημείο έφτασαν και δυνάμεις της Αστυνομίας, συλλέγοντας πληροφορίες και παίρνοντας καταθέσεις από τους αλλοδαπούς. Μάλιστα, οι άντρες της ασφάλειας Πατρών κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η επίθεση είχε ρατσιστικά κίνητρα, τονίζοντας πως από τα στοιχεία που συνέλεξαν ίσως φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη περιοχή τον τελευταίο χρόνο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αφού αρκετοί αλλοδαποί βρίσκουν εκεί στέγη σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και εργοστάσια. Μάλιστα, η Πάτρα θεωρείται κέντρο από το οποίο αλλοδαποί προσπαθούν να περάσουν στην Ιταλία και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί πολλά παρόμοια περιστατικά.

Διαβάστε επίσης:

Με συνέχιση των κινητοποιήσεων απειλούν οι κτηνοτρόφοι