ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στο Δίστομο: Ληστεία σε τράπεζα με όμηρο και «άρωμα» τρομοκρατίας

Θρίλερ στο Δίστομο: Ληστεία σε τράπεζα με όμηρο και «άρωμα» τρομοκρατίας

Θρίλερ στο Δίστομο Βοιωτίας, καθώς λίγο μετά τις 13:00, τρειςένοπλοι εισέβαλαν σε τράπεζα και αφού άρπαξαν χρήματα πήραν μαζί τους ως όμηρο τον ταμία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ένοπλοι μεταμφιεσμένοι "μπούκαραν" στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και αφού απείλησαν υπαλλήλους και πελάτες κατάφεραν να αρπάξουν από το χρηματοκιβώτιο 300.000 ευρώ. Ωστόσο, θεωρώντας πως έχει πατηθεί το κουμπί του συναγερμού, κατά τη διαφυγή τους πήραν μαζί τους τον ταμία και επιβιβάστηκαν σε ένα τζιπ. Στη συνέχεια οι ένοπλοι πυρπόλησαν το όχημα στην παραλία Διστόμου, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και χρησιμοποιώντας ένα ταχύπλοο σκάφος κατευθύνθηκαν στα Λουτρά, Ξυλόκαστρου, όπου και απελευθέρωσαν τον όμηρο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι δράστες στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε δύο αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή.

Αυτή την ώρα άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ εκτιμάται πως στη διαφυγή τους συμμετέχει συνεργός των ένοπλων ληστών.

"Άρωμα" τρομοκρατίας - Τι "βλέπει" η ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη ληστεία βλέπει "άρωμα" τρομοκρατίας, καθώς οι κινήσεις των δραστών θυμίζουν τη ληστεία που είχε γίνει στις Σπέτσες το 2012, όπου και τότε οι δράστες είχαν διαφύγει με σκάφος. Μάλιστα, τότε πίσω από τη ληστεία βρισκόταν ομάδα του Νίκου Μαζιώτη.

"Ταμία εσύ έλα μαζί μας"

Μάρτυρες που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν χυδαίες εκφράσεις κατά τη διάρκεια της ληστείας, ενώ ζήτησαν από τους πελάτες της τράπεζας να αδειάσουν ότι υπάρχοντα είχαν στη τσέπη τους, όπως πορτοφόλια και κλειδιά.

"Τους παρακαλούσα να μην πειράξουν κανέναν τους πελάτες" ανέφερε μία γυναίκα, στέλεχος της τράπεζας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες μιλούσαν άπταιστα ελληνικά.

Διαβάστε επίσης:

Θεσπρωτία: Κουκουλοφόροι πυροβόλησαν 76χρονο