ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η απολογία των δύο 18χρονων για το διπλό φονικό στη Μάνη

Σήμερα η απολογία των δύο 18χρονων για το διπλό φονικό στη Μάνη

Τις πρώτες επίσημες απαντήσεις τους για το τι συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης θα δώσουν σήμερα στον ανακριτή της Καλαμάτας οι δύο νεαροί

Άπλετο φως στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την περιοχή θα επιχειρήσει να ρίξει ο ανακριτής, αποσαφηνίζοντας τα κίνητρα που είχαν οι δύο 18χρονοι προκειμένου να δολοφονήσουν τον Κωνσταντίνο Σγουρό και τον Γιάννη Κομμάτη.

Σύμφωνα με τις προανακριτικές απολογίες των δύο δραστών, πυρ φαίνεται να άνοιξε ο Νίκος Μοσχανδρέου όταν είδε τα δύο θύματα να έχουν βάλει στη μέση τον φίλο του και να πηγαίνουν προς το σημείο όπου υποτίθεται ότι βρισκόταν το αυτοκίνητο-δέλεαρ για τη μοιραία συνάντηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας. Όσο για την αντίδρασή τους μετά το φονικό: «Ήμασταν φοβισμένοι και τρέμαμε, ενώ ο Παναγιώτης έκανε εμετό. Από την τρομάρα μας δεν πλησιάζαμε προς το σημείο τους».

Απαντώντας στο τι ήταν αυτό που τους έκανε να πάνε οπλισμένοι σε ένα ραντεβού όπου υποτίθεται ότι στόχος ήταν να ξεκαθαρίσουν το θέμα με την παρτίδα αναβολικών αξίας μόλις 800 ευρώ που δεν είχε παραδοθεί, ο Μοσχανδρέου το αποδίδει στο ότι ο Σγούρος σε μεταξύ τους συζητήσεις είχε επικαλεστεί ότι είχε στην κατοχή του δύο όπλα, ένα πιστόλι Glock και ένα περίστροφο Smith & Wesson.

Βάλαμε τα πτώματα στην καρότσα του αγροτικού

Στη συνέχεια, ο 18χρονος περιγράφει την προσπάθεια που κατέβαλαν για να εξαφανίσουν τα πτώματα: «Σύραμε το ένα πτώμα για να το πάμε πιο πάνω και να το πετάξουμε, αλλά επειδή δεν μας άρεσε το σημείο γυρίσαμε πίσω και βάλαμε τα δύο πτώματα στην καρότσα του αγροτικού. Ψάχναμε να βρούμε ένα σημείο προς τη Μάνη για να τους πετάξουμε, όπως κι έγινε. Πήγαμε στο σπίτι μου στη Φιλοθέη και παρκάραμε απ' έξω. Εκεί, με το λάστιχο της βρύσης πλύναμε την καρότσα και πετάξαμε κάποια πράγματα δικά τους και δικά μας ρούχα που είχαν λερωθεί σε κάδο σκουπιδιών και την άλλη μέρα πετάξαμε τα τσαντάκια τους σε άλλο κάδο εκεί δίπλα».

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τραγική αυλαία για τους Γάλλους - Νεκρός βρέθηκε και ο άνδρας