ΕΛΛΑΔΑ

Η κραυγή αγωνίας ενός χαροκαμένου πατέρα...

Η κραυγή αγωνίας ενός χαροκαμένου πατέρα...

Έχασε το παιδί του 23 ετών, πληρώνει τράπεζες, εφορία και τη διαφορά για να μην λαμβάνει γενόσημα και τον απειλούν με κατάσχεση γιατί δεν μπορεί να καλύψει τον ΟΑΕΕ - «Όποιος έρθει θα τον στείλω μαζί με το παιδί μου» προειδοποιεί...

Στην Ελλάδα της κρίσης είναι χιλιάδες οι πολίτες της που εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής... σωτηρίας του τόπου, όπως την αποκαλούν τα «κοράκια» που εξυπηρετούν τα σχέδια της παγκόσμιας διακυβέρνησης, έχουν οδηγηθεί στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.

Και τα προβλήματα, αντί να μειώνονται, όπως υπόσχονταν οι κυβερνώντες εδώ και χρόνια, συνεχώς αυξάνονται, καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά στο σύνολο της φοροκαταιγίδας που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα και προσπαθεί να επιβιώσει με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο, έχοντας σε πολλές περιπτώσεις να καλύψει από την… τσέπη του και την σωστή ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.

Καθημερινά, γινόμαστε μάρτυρες και αποδέκτες δεκάδων καταγγελιών για το... απάνθρωπο «πρόσωπο» των οργανισμών είσπραξης, όπως έχουν εξελιχθεί τα δημόσια ταμεία ασφάλισης και μια από αυτές συγκλόνισε χθες την Ελλάδα, βλέποντας το φως της δημοσιότητας από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Extra.

Εκεί, ο κ. Παπάζογλου εξιστόρησε το δικό του προσωπικό και οικογενειακό δράμα, καθώς πριν από επτά μήνες έχασε το παιδί του, μόλις 23 ετών, με τον ίδιο να καταγγέλλει πως η απώλεια αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της καθυστερημένης αντίδρασης του δημόσιου συστήματος υγείας και της αδυναμίας του ταμείου του να ανταποκριθεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που απαιτούνταν, με αποτέλεσμα ο ίδιος να καλύπτει τη διαφορά για την αποφυγή χρήσης γενόσημων φαρμάκων.

Σήμερα, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της κατάσχεσης λόγω οφειλών στον ΤΕΒΕ, το οποίο παραδέχεται πως ήταν το μόνο που αδυνατούσε να καλύψει οικονομικά, έχοντας όλα τα υπόλοιπα ανοικτά μέτωπα (εφορία, τράπεζες) τακτοποιημένα και καλύπτοντας ένα ποσό της τάξεως των 15.000 ευρώ για τα φάρμακα του παιδιού του, αλλά και τα δικά του, καθώς από το 2012 ζει με μπαλονάκι.

Η εξομολόγησή του συγκλονίζει, όπως και το μήνυμα που στέλνει προς πάσα κατεύθυνση, καθώς ξεκαθάρισε στο φινάλε της τηλεοπτικής του παρέμβασης στο δελτίο του Extra πως δεν ζητά ελεημοσύνη, αλλά δικαιοσύνη, πληρώνοντας 40 χρόνια ασφάλιση και ευρισκόμενος για πρώτη φορά στη ζωή του σε αυτή την κατάσταση. «Όποιος έρθει από το ΤΕΒΕ να μου κάνει κατάσχεση θα τον στείλω μαζί με το παιδί μου...» φώναξε κλαίγοντας ο κ. Παπάζογλου, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Ακολουθεί η συγκλονιστική μαρτυρία του κ. Παπάζογλου για όσα ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν αντιμετωπίσει από το 2012 και μέχρι σήμερα, την οποία μπορείτε και να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί, από το 1.17.17 μέχρι το 1.22.25.

«Έχω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Είμαι ασφαλισμένος από το 74 και μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχα αφήσει ασφάλεια απλήρωτη. Έχω πάρει ένα δάνειο, είχα δύο λεβέντες και έφτιαξα ένα μαγαζί για να είναι εκεί. Τώρα δεν έχω δύο, έχω έναν γιατί το 2012 έπαθα έμφραγμα, το 2012 το παιδί μου είχε λέμφωμα και αυτή τη στιγμή, εδώ και επτά μήνες, το παιδί μου δεν υπάρχει. Το πήγαινα Θεσσαλονίκη, κάναμε μεταμόσχευση μυελού. Το μοναδικό που είχα αφήσει ήταν αυτούς τους κλέφτες του ΟΑΕΕ και έρχεται στις 14 του μήνα που λέτε για τους ταξιτζήδες, μου ήρθε κι εμένα για κατάσχεση.

Γιατί πλήρωνα ξενοδοχεία στο παιδί μου στη Θεσσαλονίκη, πλήρωνα αεροπορικά εισιτήρια, πλήρωνα διαφορά φαρμάκων γιατί του έδιναν γεννόσημα και έπρεπε να πληρώσω τη διαφορά. Και έρχονται τώρα αυτοί οι κλέφτες που μου φάγανε τα λεφτά 40 χρόνια που πληρώνω ΤΕΒΕ και αντί να βάλουν αυτούς φυλακή θέλουν να κάνουν εμένα κατάσχεση.

Όλα τα πληρώνω, έχω αφήσει μόνο αυτό. Όποιος έρθει να μου κάνει κατάσχεση θα τον στείλω μαζί με το παιδί μου. 15 χιλιάρικα ήταν η διαφορά. Είμαι με μπαλονάκι και πληρώνω δύο χρόνια τα φάρμακά μου εγώ. Αυτοί οι κλέφτες δεν μου προσφέρουν ούτε γιατρό, ούτε φάρμακα και έρχονται τώρα και μου βάζουν τόκους και θέλουν και γιατρούς και φάρμακα. Ποια; Αυτά που δεν μου δίνουν; Αλλά το μεγάλο πρόβλημά μου δεν είναι αυτό, αλλά ότι έχασα το παιδί μου. Και βλέπω εκεί που έχετε τους κυρίους του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να μαλώνουν για την... μπούκα τους. Λοιπόν, όποιος έρθει και θέλει να μου πάρει αυτά που έκανα με τον ιδρώτα μου και θα τον στείλω εκεί που είναι και το παιδί μου γιατί έχω και γι' αυτούς ράμματα. Γ

ιατί το παιδί μου ήταν εδώ και η εξέταση έλεγε ότι είχε κυτταροϊό και αντί να το πάρουν το παιδί αμέσως που τους ζήτησα, το πήραν μετά από 15 μέρες και πέθανε από ηπατικό σοκ. Πέθανε 23 χρονών παιδί, 1.80, 120 κιλά. Θα τον θάψω από το ΤΕΒΕ όποιον έρθει να μου πάρει κάτι. Θα τον θάψω μαζί με το παιδί μου. Δεν θέλω ελεημοσύνη, θέλω δικαιοσύνη. Και τη δουλειά μου έχω. Έκανα μαγαζί για να αποκαταστήσω τους δύο λεβέντες μου. Ούτε σε τράπεζα χρωστάω, ούτε πουθενά. 1.100 πληρώνω κάθε μήνα στην τράπεζα, 3 χιλιάρικα μου ήρθε η εφορία και αύριο θα πάω να πληρώσω 1.200. Ζητάω δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης:

Το χαράτσι της υγείας είναι βαρύτερο από τον ΕΝΦΙΑ λένε οι φαρμακοποιοί

Σενάρια για αυξήσεις στα φάρμακα, μέσα από αλλαγές στον ΦΠΑ