ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Απλήρωτοι επί 10 μήνες οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου (vid)

Ξάνθη: Απλήρωτοι επί 10 μήνες οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου (vid)

Δέκα μήνες απλήρωτοι συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ξάνθης «Μέγας Βασίλειος» οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, ζητώντας από τις τοπικές Αρχές να αναλάβουν δράσεις ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Οι εργαζόμενοι το πρωί της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητρόπολης Ξάνθης, αναρτώντας πανό και επιχειρώντας να ευαισθητοποιήσουν πολιτικούς και φορείς που προσέρχονταν στα εγκαίνια της νέας κοινωνικής δομής. Όπως έγινε γνωστό οι εργαζόμενοι παραμένουν εδώ και δέκα περίπου μήνες απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πλήρη οικονομικό μαρασμό, συνεχίζοντας ωστόσο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ίδρυμα και τους 52 τρόφιμους που αυτό αριθμεί σήμερα.

Το Γηροκομείο Ξάνθης με τη συρρίκνωση της κρατικής του χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια αλλά και τις διαρκείς καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων ταλανίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής που προσφέρουν από το υστέρημά τους για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών του αναγκών. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται ραδιομαραθώνιος τα έσοδα από τον οποίο προσφέρονται στο πολύπαθο Ίδρυμα.

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν αδιαφορία των τοπικών αρχών για το πρόβλημά τους, το οποίο όπως τονίζουν είναι γνωστό εδώ και καιρό. Έξω από το Ίδρυμα έχουν αναρτηθεί αντίστοιχα πανό των εργαζομένων με σχετικά συνθήματα, ενώ το προσεχές διάστημα προγραμματίζονται συναντήσεις με τους νεοεκλεγέντες αιρετούς της περιοχής.

«Αντιμετωπίζουμε μεγάλη αδιαφορία από τις Αρχές του τόπου, έχουμε απευθυνθεί παντού, είναι τραγική η κατάσταση. Είμαστε γύρω στους δέκα μήνες απλήρωτοι. Η επιχορήγηση από το κράτος δεν έρχεται, περιμένουμε ακόμη του Μάιου και δεν έχει έρθει για να καταλάβετε» σημειώνει η κα Κατερίνα, εργαζόμενη στο Γηροκομείο, και όπως τονίζει συνολικά 16 άτομα απασχολούνται στο Ίδρυμα τα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απλήρωτοι με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Πηγή: thrakitoday.com

Διαβάστε επίσης:

Ιερέας έγραψε με μαρκαδόρο τις οφειλές των συγγενών πάνω στα μνήματα (vid)

Ηγουμενίτσα: Σοβαρό τροχαίο με πλαγιομετωπική σύγκρουση οχημάτων (pics)

«Να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον Πειραιά»