ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Έθαψαν κλεμμένα χρυσαφικά αξίας 18.000€ σε αγρόκτημα

Λέσβος: Έθαψαν κλεμμένα χρυσαφικά αξίας 18.000€ σε αγρόκτημα

Εξιχνιάστηκε, χθες ύστερα από μεθοδευμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, υπόθεση κλοπής κοσμημάτων μεγάλης αξίας και χρημάτων, από το σπίτι μιας 40χρονης στον Παππάδο της Λέσβου.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο Ρομά ηλικίας 21 και 24 ετών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Όπως αναφέρει το lesvospost.gr, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι βραδινές ώρες της 31-08-2014, ο 24χρονος από κοινού με τον 21χρονο, μπήκαν στην οικία της 40χρονης, από ανασφάλιστο παράθυρο και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 14.500 ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 3.200 ευρώ.

Αρχικά, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε πάρκο στη Μυτιλήνη, ο 24χρονος και σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του πλήθος δαχτυλιδιών και αλυσίδων, που όπως προέκυψε είχαν αφαιρεθεί από την οικία της 40χρονης. Ακολούθως, εντοπίστηκε στην πόλη της Μυτιλήνης και ο 21χρονος συνεργός του, ο οποίος εξεταζόμενος παραδέχτηκε την συμμετοχή του στην κλοπή.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, θαμμένο σε αγρόκτημα στην περιοχή του Παππάδου.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επίσης, ότι οι ίδιοι δράστες, πριν από ένα μήνα περίπου, είχαν προσπαθήσει να διαρρήξουν την οικία ενός 46χρονου, στην ίδια περιοχή.

Τα κοσμήματα που ανευρέθηκαν, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην κάτοχό τους.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Διαβάστε επίσης:

79η ΔΕΘ: Δείτε όλο το πρόγραμμα της έκθεσης!

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δράστης της ληστείας στον Κολωνό

Καστοριά: To Bίτσι εκπέμπει SOS (pic)

Κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους γύρω από το Ζάππειο