ΕΛΛΑΔΑ

Έζησε τον απόλυτο εφιάλτη: Τη φυλάκισαν σπίτι της και τη βασάνιζαν για 8 χρόνια

Έζησε τον απόλυτο εφιάλτη: Τη φυλάκισαν σπίτι της και τη βασάνιζαν για 8 χρόνια

Ένα δράμα, που θυμίζει το Κωσταλέξι, εκτυλισσόταν στην Καλλιθέα για χρόνια. Μία 36χρονη γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στα χέρια των ανθρώπων που είχαν αναλάβει να την προσέχουν και να τη φροντίζουν, καθώς την είχαν φυλακίσει στο ίδιο της το σπίτι και τη βασάνιζαν επί 8 ολόκληρα χρόνια.

Η άτυχη γυναίκα, σώθηκε τελικά χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων, και από τον Ιούλιο νοσηλεύεται, έχοντας χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια.

Το χρονικό των βασανιστηρίων

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής", όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα της Μαρία έφυγε από τη ζωή.

Πρόκειται για την ορφανή και ανάπηρη Μαρία Παπαδοπούλου, που σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων και από τον Ιούλιο νοσηλεύεται, έχοντας ωστόσο χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια.

Η 77χρονη με τον συγγενή της, με το πρόσχημα ότι θα την πρόσεχαν, απέσπασαν την ακίνητη περιουσία της αλλά και τη σύνταξη των 1.200 ευρώ που έπαιρνε, αφήνοντάς την στην κυριολεξία να «σαπίσει.

Η 36χρονη Μαρία σώθηκε από θαύμα, όταν επενέβησαν οι γείτονες της πολυκατοικίας, καλώντας την υγειονομική υπηρεσία η οποία κινητοποίησε την Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, σε βάρος της 77χρονης και του 50χρονου, ενώ δόθηκε κατεπείγουσα παραγγελία για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Οι δυο δράστες, κρατούσαν την ανάπηρη γυναίκα σε ένα μπαλκόνι φωταγωγού, χωρίς νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο όπως τα ζώα, αφήνοντάς την να σαπίζει από τις κατακλίσεις.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Υπαλληλος της Υγειονομικής Υπηρεσίας, περιγράφει σοκαρισμένη το θέαμα που αντίκρισε:

«Ήταν φρικτό! Έχω μεγάλη πείρα. Πρώτη φορά λύγισα. Έκλαιγα. Και τώρα που το θυμάμαι πάλι κλαίω. Είδαν έναν ανθρώπινο σκελετό, πληγιασμένο, που μύριζε φοβερά. Μπήκαμε μέσα. Η κοπέλα ήταν ημίγυμνη. Από τη μέση και κάτω είχε σαπίσει. Οι κατακλίσεις της ήταν σε προχωρημένο στάδιο. Την είχαν ξαπλωμένη πάνω σε μουσαμά, χωρίς σεντόνια μέσα στο κατακαλόκαιρο. Μια ηλικιωμένη της έριχνε πάνω στις πληγές οινόπνευμα μπλε.

Μαζί στο σπίτι ήταν και ένας άντρας. Τη ρωτήσαμε γιατί την έχει έξω και απάντησε “για να την πλένουμε με λάστιχο”. Το σπίτι μέσα πεντακάθαρο και η κοπέλα έξω σάπιζε, εκτεθειμένη σε μύγες και μικρόβια. Η ηλικιωμένη έβριζε. Φυλάγαμε καραούλι με τη συνάδελφο, γιατί φοβόμασταν μην την απειλήσουν, τη χτυπήσουν ή τη δηλητηριάσουν. Το κορίτσι ψέλλιζε και ικέτεψε “σας παρακαλώ, πάρτε με από εδώ! Βοηθήστε με. Διώξτε τους”. Στην αριστερή πλευρά του προσώπου είχε σημάδια και μια φρέσκια ουλή. Την ρώτησα και απάντησε ότι την χτύπησε η γυναίκα…» καταλήγει σοκαρισμένη η υπάλληλος.

Τελικά η Μαρία σώθηκε την τελευταία στιγμή, όχι όμως και το πόδι της, το οποίο οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν λόγω προχωρημένης σήψης.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για τον εντοπισμό αγνοούμενου στη Χαλκιδική

Την χρεώνουν με 25 ευρώ για να της «κόψουν» το ρεύμα

Εντυπωσιακές εικόνες: Οι «Φρουροί του Αιγαίου» «κόβουν» τα κύματα!

Ύδρα: Φωτογραφία «καίει» αστυνομικό διοικητή-Χαιρετά ναζιστικά

Ο καιρός της εβδομάδας