ΕΛΛΑΔΑ

Α. Λοβέρδος: 500 θέσεις στα σχολεία θα μείνουν κενές

Α. Λοβέρδος: 500 θέσεις στα σχολεία θα μείνουν κενές

Με κενά τουλάχιστον 500 εκπαιδευτικών, τα οποία δεν προβλέπεται να καλυφθούν λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης, θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.


Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, δήλωσε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ότι «τα βιβλία είναι στη θέση τους στο 95%», όμως «λείπει μόνιμο διδακτικό προσωπικό, το οποίο εάν υπήρχε, δεν θα είχαμε αυτό το τριτοκοσμικό φαινόμενο να αγωνιούμε για τα κενά».

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «μας λείπουν 10.000 μόνιμοι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, τους οποίους φιλοδοξούμε να προσλάβουμε με διαγωνισμό που θα κάνουμε το Δεκέμβριο, εάν επιτύχουμε τώρα το Σεπτέμβριο να βγούμε από τη σχέση 1 προς 10. Ένας να μπαίνει και δέκα να συνταξιοδοτούνται».

Παρά την προσπάθεια του υπουργείου ώστε καθηγητές, νηπιαγωγοί και δάσκαλοι να είναι στις θέσεις τους στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «κατά τις σημερινές μας προβλέψεις, 500 θέσεις θα μείνουν κενές, διότι παρ' όλο τον αγώνα μας, τα 22.500 κενά τα κατεβάσαμε σε 16.500 με λιγότερες αποσπάσεις, περισσότερες παράλληλες αναθέσεις διδασκαλίας και καλύτερη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, αλλά από τις 16.500 κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μόνο τις 16.000. Δηλαδή ξεκινάμε με 500 μείον και θα προσπαθήσουμε να είναι μόνο αυτά τα κενά μας».

Επίσης, θα υπάρξει μία ομάδα 1.000 αναπληρωτών, που θα κρατηθούν ως «ετοιμοπόλεμοι», ώστε να καλυφθούν τα κενά που ενδέχεται να προκύψουν από εκπαιδευτικούς που δηλώνουν επ' απειλούμενη εγκυμοσύνη ή για λόγους ασθενείας.

Διαβάστε επίσης:

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν νέοι πίνακες διάθεσης εκπαιδευτικών