ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε οργάνωση που εξέδιδε πλαστά διαβατήρια

Εξαρθρώθηκε οργάνωση που εξέδιδε πλαστά διαβατήρια

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα εγκληματική οργάνωση ,η οποία εφοδίαζε έναντι χρηματικής αμοιβής, σε μη νόμιμους αλλοδαπούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, επτά αλλοδαποί, έξι υπήκοοι Συρίας ηλικίας 20, 24, 24, 42, 30 και 40 ετών, καθώς και ένας 35χρονος υπήκοος Ρουμανίας. Από οι τρεις είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν ακόμη 58χρονο αλλοδαπό υπήκοο Συρίας, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και άγνωστο αριθμό μελών της.

Ειδικότερα, την Κυριακή (7.9.2014) το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων ενός 24χρονου, ο οποίος συνοδευόταν και θα συνταξίδευε με τον 35χρονο για το Μόναχο Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε το εν λόγω διαβατήριο.

Όπως προέκυψε ο 24χρονος είχε προμηθευτεί το πλαστό διαβατήριο από άλλο άγνωστο μέλος της οργάνωσης. Επιπλέον διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε κατάστημα ιδιοκτησίας του 58χρονου στην περιοχή της Αττικής, προκειμένου να εφοδιάζει αλλοδαπούς με ανάλογα πλαστά έγγραφα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στη συνέχεια, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, καθώς και με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, έγινε έρευνα στο ανωτέρω κατάστημα, εντός του οποίου κατελήφθησαν οι άλλοι πέντε συλληφθέντες.

Κατά την έρευνα στο κατάστημα αλλά και στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των -35.915- ευρώ και -26- δολαρίων Η.Π.Α
  • Δελτίο Ταυτότητας Κυπριακών και Σουηδικών Αρχών.
  • Άδεια ικανότητας οδηγήσεως Συριακών Αρχών.
  • Οκτώ κινητά τηλέφωνα.
  • Πλήθος εγγράφων και φωτογραφιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Διανομή ροδάκινων στους τριτέκνους του Ρεθύμνου

Πάτρα: 14 διακινητές και 61 μετανάστες συνελήφθησαν σε ένα μήνα

Μαθητές και καθηγητές στον λόφο Καστά για το κλείσιμο του γυμνασίου Ροδολίβου

Εύβοια: Ομολόγησε ο ένας Βούλγαρος την δολοφονία

Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Ωραιόκαστρο