ΕΛΛΑΔΑ

Αρχαιολόγος χωρίς μεταπτυχιακό, αρχαιολόγος χωρίς δουλειά!

Αρχαιολόγος χωρίς μεταπτυχιακό, αρχαιολόγος χωρίς δουλειά!

Στην αντεπίθεση βγαίνουν οι αρχαιολόγοι σχετικά με το θέμα του οργανογράμματος του ΥΠΠΟΑ. Σε ανακοίνωσή τους, κατακεραυνώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού, τονίζοντας πως οι κινητοποιήσεις τους ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν εντατικά.


Αναλυτικότερα:

Σε μια ήδη απαξιωμένη και υποστελεχωμένη αρχαιολογική υπηρεσία έρχεται το περιβόητο οργανόγραμμα του ΥΠΠΟΑ που κάθε άλλο παρά οργανώνει και βελτιώνει τη δομή και τη λειτουργία της. Μεταξύ άλλων ορίζει ως τυπικό προσόν για την πρόσληψη αρχαιολόγων τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Την ώρα ακριβώς που η αξιολόγηση χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση ως μέσο μείωσης προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το νέο προαπαιτούμενο «τυπικό» προσόν πρόσληψης του ΥΠΠΟΑ στρώνει τον δρόμο σε απολύσεις έκτακτου και μόνιμου προσωπικού της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Η νομοθέτηση του νέου τυπικού προσόντος, απόλυτα αντισυνταγματική, αντιτίθεται στους κανόνες του προσοντολογίου του δημοσίου. Χαρακτηρίζεται λίαν επιεικώς απαράδεκτη, ανήθικη και άδικη. Καταργεί τον βασικό τίτλο σπουδών, που τόσα χρόνια τα ελληνικά πανεπιστήμια χορηγούν σε μια από τις σημαντικότερες ειδικότητες στον ελληνικό χώρο, αυτή του ΠΕ Αρχαιολόγου. Επιφέρει κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες και δημιουργεί ανισότητες στον τρόπο πρόσληψης του επιστημονικού προσωπικού.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει το νομοθετικό έκτρωμα και απαιτεί την άμεση απόσυρση του αντισυνταγματικού ΠΔ104. Με πρώτο σταθμό την κινητοποίηση του Σαββάτου 6/9/2014 και την πορεία στη ΔΕΘ, και δρομολογώντας νέες κινητοποιήσεις στις 14/9/2014 ο ΣΕΚΑ καλεί τα μέλη του και όλους τους αρχαιολόγους να συνταχθούν ενάντια στο νέο μέτρο και στην επικείμενη διάλυση του ΥΠΠΟΑ.
--
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΚΑ

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Μπορεί να είναι και άλλοι οι «ένοικοι» του τάφου