ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιό Φάληρο: Πυρκαγιά σε κατάστημα κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα

Παλαιό Φάληρο: Πυρκαγιά σε κατάστημα κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα

Δύο νεκροί είναι τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε τριώροφο κτίριο στο Παλαιό Φάληρο.

Ένας πυροσβέστης και μια ένοικος του τριώροφου κτηρίου όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους.

Η φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα με υδραυλικά είδη επί της οδού Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο και λόγω των εύφλεκτων υγρών και ποσοτήτων ασετιλίνης σημειώνονται διαρκώς εκρήξεις και πυκνός καπνός, με αποτέλεσμα να καθιστά δύσκολη την προσέγγιση των πυροσβεστών.

Οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο ενημερώθηκαν ότι στους υπερκείμενους του ισογείου ορόφους είχαν εγκλωβιστεί δύο γυναίκες, μια στον πρώτο και μια στον δεύτερο όροφο.

pyr10

Ένας πυροσβέστης «έπεσε» στο καθήκον

Ο άτυχος 33χρονος αρχιπυροσβέστης ξεκίνησε την έρευνα για τον εντοπισμό της δεύτερης γυναίκας, αλλά τελικά εγκλωβίστηκε μαζί της γιατί λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε στο κτίριο λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς, δεν μπορούσαν να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο αλλά ούτε και να τους πλησιάσουν οι άλλοι από έξω.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο 251 νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

pyr11

Όταν μετά από δύο ώρες περίπου οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά βρήκαν τον συνάδελφό τους και τη γυναίκα χωρίς αισθήσεις. Και οι δύο, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν σε μικρή απόσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Στο νοσοκομείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πυροσβέστη, ο οποίος όμως είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της πυροσβεστικής, μια άλλη ηλικιωμένη γυναίκα, πιθανώς ένοικος της πολυκατοικίας, μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο Σωτηρία, ενώ στο 251 ΓΝΑ μεταφέρθηκε - επίσης με αναπνευστικά προβλήματα - και δεύτερος πυροσβέστης και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

pyr3

Αξίζει να σημειωθεί, οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο με δυσκολία λόγω των εκρήξεων και να σβήσουν ουσιαστικά τη φωτιά στο ισόγειο, όταν οι φλόγες είχαν ήδη ξεφύγει στους από πάνω ορόφους.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, η πρώτη εκτίμηση για την οποία ήταν ότι προήλθε από το βάθος του καταστήματος των υδραυλικών, και το τραγικό συμβάν διενεργείται προανάκριση.

Τη φωτιά κατάφεραν να σβήσουν τελικά οι 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα που βρέθηκαν στο σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Π. Φάληρο: Νεκροί μια γυναίκα και ένας πυροσβέστης από πυρκαγιά(pics)