ΕΛΛΑΔΑ

Φωκίδα: Απίστευτες εικόνες - Έσωσαν ζαρκάδι που έπεσε στο φαράγγι

Φωκίδα: Απίστευτες εικόνες - Έσωσαν ζαρκάδι που έπεσε στο φαράγγι

Όλοι προσπάθησαν να συνδράμουν στην προσπάθεια των ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών Λιδορικίου να σώσουν το άτυχο ζαρκάδι

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το άτυχο ζώο πρέπει να είχε δυο ήμερες και πλέον μέσα στο κανάλι. Ήταν εξαντλημένο από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για να βγει αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε.

Πέντε άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία με επικεφαλής τον Υποδιοικητή Σίμο Αποστόλου πήγαν στο σημείο με σωστική λέμβο και σε συνεργασία με τους πυροσβέστες του Π.Κ Λιδορικίου κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ζαρκάδι από το κανάλι.

Η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη και ιδιαίτερη, διότι η διασωστική λέμβος της 7ης ΕΜΑΚ δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί λόγω του μεγάλου ύψους του φράγματος και των μεγάλων κλίσεων των πρανών αυτού.

Οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και των Π.Κ. Λιδωρικίου και Π.Υ Άμφισσας αναγκάστηκαν να το πλησιάσουν μέσα στο νερό χωρίς τον ατομικό τους εξοπλισμό αλλά παίρνοντας όλα τα άλλα μέτρα προστασίας (σωσίβια, δέσιμο με διασωστικούς κάλους) και με διασωστικά σχοινιά και θηλιές το εγκλώβισαν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε από την Προϊσταμένη της ΕΥΔΑΠ του φράγματος και ο χώρος εγκλωβισμού ήταν μια περιοχή με νερό ύψους 40 μέτρων, βάθους νερού 25 μέτρων, μήκους 70 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων περίπου.

Τελικά το μικρό ζαρκάδι κατάφερε να βγει αλώβητο από την περιπέτειά του.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Που θα «χτυπήσουν» οι βροχές και οι καταιγίδες–Βελτιώνεται από την Πέμπτη

Νέα ζωή για την Μαρία: Χαμογελά και κοιτά παρακάτω!

Τρίκαλα: Το… σουτ του Αρχιμανδρίτη κάνει τον γύρο του διαδικτύου (pic-vid)

Champions League: Από σήμερα κουνάμε… σεντόνι – Το πρόγραμμα της ημέρας

«Συναγερμός» στο ΓΕΕΘΑ: «Μπήκαν» στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Ξεκινούν οι προσλήψεις 16.000 εκπαιδευτικών

Κρήτη: Καταγγέλλει ότι κακοποίησαν το γιο της σε ψυχιατρική κλινική

Πάτρα: Συνέλαβαν γονείς και γιαγιά για κακοποίηση και αρπαγή βρέφους