ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχοι οι χρυσαυγίτες για ανθρωποκτονία στο «Αντίπνοια»

Ένοχοι οι χρυσαυγίτες για ανθρωποκτονία στο «Αντίπνοια»

Στη φυλακή οδηγούνται οι δυο κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες για την αιματηρή επίθεσηστο αναρχικό στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα το 2008 όπουμαχαιρώθηκαν δυο άτομα.

Τα δύο άτομα κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία χωρίς ο εισαγγελέας να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Οι δύο τους καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια και 6 μήνες και 11 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη, αντίστοιχα χωρίς αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Αν και οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες κατά την απολογία τους ωστόσο δεν έπεισαν το δικαστήριο. Οι καταδικασθέντες ήταν μέλη 20μελούς ομάδας μελών της ΧΑ που επιτέθηκε στο στέκι «Αντίπνοια» την ώρα που γινόταν μάθημα ισπανικών.

Αναφερόμενη στο γεγονός η Εισαγγελέας είπε για την ομάδα των δραστών της επίθεσης: «Ήταν προκλητικά οργανωμένοι, εξοπλισμένοι με σκεπάρνια και μαχαίρια και εισέβαλαν στην αίθουσα όπου οι άλλοι, αμέριμνοι, έκαναν μάθημα. Ο χώρος έγινε μια λίμνη αίματος και έγινε αγνώριστος, δεν είναι υπερβολή να πω ότι επρόκειτο για μια άνανδρη εισβολή. Χτύπησαν άοπλους ανθρώπους».

Διαβάστε επίσης:

Σάμος: Αυτοκτόνησε καθηγητής-Συγκλονίζει το γράμμα του

Παύλος Φύσσας: Ελεύθεροι και οι τρεις με περιοριστικούς για τα επεισόδια στο Κερατσίνι

Την ενοχή 2 Χρυσαυγιτών για την επίθεση στο Στέκι «Αντίπνοια» ζήτησε η εισαγγελέας