ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δράμα: Φυλάκιση και πρόστιμο σε γυναίκα που δηλητηρίασε αδέσποτα

Δράμα: Φυλάκιση και πρόστιμο σε γυναίκα που δηλητηρίασε αδέσποτα

Ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 5.000€ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας σε μία γυναίκα που εξόντωσε με φόλες ένα σκύλο και μία γάτα στο χωριό Καλαμπάκι.

Την δράστιδα είδε μια γειτόνισσα της και με τη συνδρομή του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Δράμας» κατήγγειλε το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου. Η αυτόπτης μάρτυρας την είδε να πετάει κεφτεδάκια – που όπως αποδείχτηκε ήταν δηλητηριασμένα – σε δύο αδέσποτα που εκείνη φρόντιζε έξω από το σπίτι της.

Η μάρτυρας πήγε στο σημείο και διαπίστωσε ότι τα κεφτεδάκια μύριζαν φάρμακο. Κράτησε δείγμα της φόλας η οποία εστάλη στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία για έλεγχο. Όμως δεν πρόλαβε τα ζώα που όχι μόνο είχαν φάει την δηλητηριασμένη τροφή αλλά είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή.

Στο παρελθόν και κατ’ επανάληψη στην ίδια γειτονιά είχαν δηλητηριαστεί και άλλα αδέσποτα. Ο κτηνίατρος στον οποίο μεταφέρθηκαν ο σκύλος και η γάτα προσπάθησε να τα σώσει αλλά δεν τα κατάφερε και ήταν εκείνος που στη σχετική γνωμάτευση ανέφερε ξεκάθαρα ότι τα ζώα δηλητηριάστηκαν. Η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου παραβρέθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο και κατέθεσε τα όσα γνώριζε.

Ο σύλλογος «Οι Φίλοι των Ζώων Δράμας» αναφορικά με την καταδίκη της γυναίκας που έριξε τις φόλες επισημαίνει: «Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να καταγγέλλουν στην Αστυνομία τα περιστατικά κακοποίησης ζώων που γνωρίζουν. Η νομοθεσία είναι πλέον αρκετά αυστηρή. Ο σύλλογος θα συνδράμει και θα βοηθήσει σε κάθε περίπτωση αρκεί να δεχτεί ο αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησης να καταθέσει».

Πηγή: thrakitoday.com

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Ανετράπη όχημα με 5 επιβαίνοντες - 3 τραυματίες στο νοσοκομείο

Εύβοια: Καταγγελία για απόπειρα βιασμού 5χρονου αγοριού

Σκιάθος: Λυκόσκυλο δάγκωσε τρεις Άγγλους τουρίστες

Εισάγεται ψωμί από τη Βουλγαρία με καρκινογόνα ουσία - Καταγγελία του προέδρου ΕΒΕΞ

Ρομά έκλεβαν μεταλλικά αντικείμενα από τον ΟΣΕ - 100.000€ υπολογίζεται η ζημία