ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε οργάνωση που διέπραξε πολυάριθμες κλοπές σε σπίτια

Εξαρθρώθηκε οργάνωση που διέπραξε πολυάριθμες κλοπές σε σπίτια

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών από οικίες και πινακίδων κυκλοφορίας από σταθμευμένα οχήματα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας ενώ αναζητείται ακόμα μια γυναίκα συνεργός τους. Κατά την τελευταία εβδομάδα διέπραξαν δεκάδες κλοπές σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πέλλας.

Η λεία τους περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής αξίας άνω των 13.000 ευρώ.

Στα ίχνη μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων – κλοπών και τον συνακόλουθο προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, οδήγησε επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών από οικίες και κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας από σταθμευμένα οχήματα, που έλαβαν χώρα κατά την τελευταία εβδομάδα, σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πέλλας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα ηλικίας 26, 16 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και της 19χρονης γυναίκας συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής τετελεσμένης και σε απόπειρα και της παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι 4 δράστες, κατά το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με απώτερο σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων.

Ειδικότερα , κατά την τελευταία εβδομάδα, εισήλθαν παράνομα σε δέκα κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Ημαθίας, απ’ όπου αφαίρεσαν:

  • μεγάλο αριθμό κοσμημάτων - τιμαλφών, η χρηματική αξία των οποίων κοστολογείται από τους παθόντες σε περισσότερα από 11.700 ευρώ,
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ και
  • προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Επιπλέον , αποπειράθηκαν, ανεπιτυχώς, να διαρρήξουν δύο ακόμη κατοικίες, ενώ η δράση τους περιλαμβάνει και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας από τέσσερα οχήματα.

Αναφέρεται ακόμη ότι, η 19χρονη συνεργός τους, παραχώρησε στη σπείρα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, διευκολύνοντας και υποβοηθώντας με τον τρόπο αυτό τη διάπραξη επιδιωκόμενων παράνομων πράξεων, αφού το όχημα χρησιμοποιούταν από τα μέλη της για τη προσέγγιση και διαφυγή τους, από τους τόπους τέλεσης των κλοπών.

Σημειώνεται μάλιστα ότι κατά τις μετακινήσεις τους, το όχημα είτε δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας είτε είχε τοποθετημένες κλεμμένες πινακίδες, προκειμένου να παραπλανήσουν τις αστυνομικές Αρχές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω ΙΧΕ αυτοκίνητο, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ποσότητα χασίς.

Οι συλληφθέντες , με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Διαβάστε επίσης:

Κως: Θλίψη για το βρέφος που κατέληξε κατά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο

Σέρρες: Σύλληψη τρεις Βούλγαρων για οπλοκατοχή

Πάνω από 1.000.000 τα ξενοίκιαστα σπίτια-Οι νέοι γυρίζουν πίσω

Ζάκυνθος: Τον Ιανουάριο ξεκινούν οι δίκες για τους «μαϊμού» τυφλούς

Θεσσαλονίκη: Δεκαοχτώ συλλήψεις σε ένα 24ωρο